KezdőlapHobbyAz egész világ Románián röhög, ajtókat szereltek a felújított iskola ablakaira

Az egész világ Románián röhög, ajtókat szereltek a felújított iskola ablakaira

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nemrég felújították Romániában, a Suceava megyei Țibeni (magyarul Istensegíts) falu iskoláját. Ebben még nem lenne semmilyen rendkívüli, ám a hatóságoknak sikerült Mekk mestert felvenniük, ugyanis a munka felemásra sikerült, ablakok helyett ajtókat szereltek az épületre.

Bejárta az internetet egy romániai iskoláról készült fotó és videó, nem tudjuk, hogy a kivitelezők nem értése, vagy csupán a hanyagság okozhatta, de az ablakok helyett ajtókat szereltek az épületre.

A hírek szerint az iskola felújítását még 2019-ben kezdték meg a Helyi Fejlesztések Országos Programja keretében, és a beruházás értéke 2,3 millió lej volt. És bár úgy tűnik az iskolát még ősszel átadták, a sajtóban csak most kapott szárnyra a furcsa megoldás.

Egyelőre mindenki találgat, senki sem tudja, hogy miért szereltek kívülről kilincselhető ajtókat az ablakokra. Egy olyan lehetőség is felmerült, hogy tűzvédelmi okokból szereltek ajtókat az ablakokra, mert az iskola kevesebb, mint 10 méterre van másik két épülettől, de a képek tanúsága szerint oda is jutott ajtó, ahol nincs is a közelben másik ház, mert például az utcára néz.

A Transtelex szerint a településnek igen erős magyar kötődése van, ugyanis 1776-ban csíki székelyek alapították, akik a madéfalvi veszedelem után Bukovinába menekültek. 1930-ban is szinte csak magyar katolikusok lakták, aztán 1941-ben a magyar lakosság nagy részét áttelepítették az akkor visszacsatolt Bácskába.

Fotó: YouTube

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet