Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Bár a külső megjelenésünket leginkább a genetika határozza meg, egyes testrészeink, például az ujjaink, érdekes dolgokat árulhatnak el a személyiségünkről.

Tanulmányok szerint a gyűrűsujj hosszát befolyásolhatja a tesztoszteron (férfi nemi hormon) szintje, aminek a magzat ki volt téve a terhesség alatt. Ez pedig később a felnőttkori viselkedést is befolyásolhatja, ahogy azt egyes állatfajoknál már kimutatták.

„Ahogy azt több állatkísérlet során megállapítottuk, a magas tesztoszteron szint a terhesség alatt hatással van a felnőttkori viselkedésre” – mondta Johannes Hönekopp, az angliai Northumbria Egyetem tanára.

A teszt a gyűrűs és a mutatóujjak hosszára vonatkozik – ez az úgynevezett 2D:4D arány – és a különbségek lenyűgöző dolgokat árulhatnak el a személyiségünkről. Csak annyit kell tenned, hogy kinyújtod a bal kezedet, összeteszed az ujjaidat, és a mellékelt kép segítségével megállapítod a mutató- és a gyűrűsujjad közötti arányt: a mutatóujjad a hosszabb, a gyűrűsujjad, vagy esetleg egyforma hosszúak?

A pozíció

Ha a gyűrűsujjad hosszabb, mint a mutatóujjad, elbűvölő személyiség vagy. A körülötted lévők nagyon vonzónak találnak, és szeretsz flörtölni. Rendkívül magabiztos vagy, ezért sok kockázatot is vállalsz, néha többet is, mint kellene. Egyesek azt gondolhatják, hogy néha egy kissé agresszívan viselkedsz, de te egyszerűen csak megszerzed, amit csak akarsz. Ami a párkapcsolatokat illeti, több romantikus kapcsolatod is volt már, és nem vagy feltétlen az a kifejezetten hűséges típus.

B pozíció

Ha a mutatóujjad hosszabb, mint a gyűrűsujjad, akkor született vezető vagy. Könnyen és gyorsan cselekszel kényes helyzetekben, átveszed az irányítást, és nagyon jól összehangolod mások munkáját. Nyugodt és magabiztos vagy, és mindig megtalálod a megfelelő válaszokat. A pragmatizmus meghatározó vonásod, és majdnem mindig eléred a kitűzött céljaidat.

C pozíció

Ha a gyűrűs- és a mutatóujjad azonos hosszúságú, az azt jelenti, hogy rendkívül jó a kommunikációs készséged. Az emberek csak úgy isszák a szavaidat, és megbíznak benned. A körülötted lévők hajlamosak megosztani veled a titkaikat, akkor is, ha nem ismernek túl jól, mert biztonságban érzik magukat melletted. Nyugodt, békés természetű ember vagy, tele együttérzéssel, és szeretsz segíteni a rászorulóknak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!