Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mi az első dolog, ami eszedbe jut, amikor meghallod Bruce Lee nevét? Egy harcművész, aki könnyedén megölne bárkit, aki neki vagy a családjának ártani merne.

Bruce Lee életfilozófiája - 3 tanács, ami megváltoztatja az életed

Nos, ez talán igaz, de csak a filmekben. Bruce Lee, azonban nem csak ezek miatt a szerepek miatt híres, életfilozófiája is sok ember számára emlékezetes maradt.

Mit kellene elsajátítanod Bruce Lee életfilozófiájából?

Fiatal korában Bruce Lee minden pillanatát kiélvezte az életnek. Imádott olvasni, csak úgy falta a lapokat. Harminc éves korára a színész több ezer könyvvel rendelkezett, amelyből legtöbb filozófiai és harcművészeti témájú.

Bruce Lee számára a harcművészet nem csupán egy versenysportot jelentett, hanem az önismeret és az önkifejezés egy módját.

A Harccal együtt önmagát is felfedezte és az alábbiakban azt is megmutatjuk, milyen létfontosságú dolgokra jött rá, fejlődésének útján.

1. Legyél olyan, mint a víz!

Az élet megállás nélkül változik, és nekünk muszáj alkalmazkodnunk az élet minden pillanatában. Bruce Lee filozófiájában a víz maga az erő szimbóluma, forma nélküli de mégis elpusztíthatatlan.

Ahogyan a víz, úgy mi is képesek vagyunk minden akadályt sikerrel venni és a saját utunkat járni, nem harccal, hanem alkalmazkodással.

2. Zárd ki a dogmákat az életedből!

Bruce sosem hitt semmiféle dogmában, mivel számára minden szervezett vallás csak a korlátokat mutatta meg.

Természetesen a filozófiája nem azt jelenti, hogy nem szabad hinned semmiben, csupán meg kell teremtened a saját hitedet, ahhoz, hogy ki tudj teljesedni.

3. Ne hagyd abba a növekedést

Bruce Lee élete egy megállás nélküli út a tudás fele. Ez az út tele van akadályokkal, de a hibák elengedhetetlen részei a tanulás folyamatának. A hibák nem feltétlenül negatívak. Megtanítanak bennünket arra, hogyan győzzük le az akadályokat, minden hiba után tanulunk valami újat.

Természetesen, ehhez fel kell ismernünk a hibáinkat és nem szabad újra elkövetnünk őket. Bruce Lee azt mondta, a hibák mindig megbocsáthatóak, de csak azzal a feltétellel, ha beismerjük őket.

Ha úgy érzed neked is változtatnod kell, tartsd be ezt a három, egyszerűnek tűnő szabályt és meglátod, te is képes leszel új életet élni.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!