KezdőlapHobbyBuddy - a súlyos égési sérüléseket szenvedett kutya újra lát, miután levették...

Buddy – a súlyos égési sérüléseket szenvedett kutya újra lát, miután levették a kötéseit!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Arra, amit egyes emberek az állataikkal képesek elművelni, nincsenek szavak. Nem is érthető, miként fordul meg valakinek a fejében szándékosan ártani egy ártatlan állatnak. Sajnos a házi kedvencek túl gyakran szenvednek olyasvalamiért, amiről nem is tehetnek. Ez történt Buddyval is, egy kutyával, akit szörnyű támadás ért, melyben súlyosan megégett. Csodával határos módon ma már felépült, és remélhetőleg többé nem kell sose fájdalmat éreznie.

Áprilisban a Tunica Humane Society kiadásában megjelent egy cikk, miszerint egy Buddy nevű kutyát, akit “boldog és gondtalan kutyaként” jellemeztek, aki “soha nem jelentett veszélyt senkire”, felgyújtottak. Az állat feje koromfeketére égett – így találtak rá. Bele sem merünk gondolni, mekkora fájdalmat élhetett át szerencsétlen eb. Később kiderült, egy gyermek bevallotta, ő gyújtotta fel az állatot. De mivel 12 évesnél fiatalabb, nem vonható felelősségre.

A kutya a Tunica Humane Society gondozásába került, és a Mississippi Állami Egyetem Állatorvosi Főiskoláján kapott orvosi kezelést. Szerencséje volt: immár gondoskodó kezekben, Buddy lassú, de reményteljes úton elindulhatott a gyógyulás felé.

“Buddy életjelei jók, de mint minden égési sérültnél, itt is nagyon magas hegy alján áll, amit meg kell másznia” – fogalmazott Dr. Elizabeth Swanson, egyetemi docens és állatorvos.

“Kényelemben tartjuk, cserélgetjük a kötéseit, és kezeljük a felmerülő problémákat” – tette hozzá a szakember. Bár rettenetes sebeket szerzett a szemhéjain is, melyeket műtéti úton fognak rendbehozni, Buddy szerencsére nem veszítette el a látását. A kutyát szinte tetőtől talpig kötések borították, de még így is jó hangulatban maradt, remekül bírta az orvosi beavatkozást.

Buddy „egyszer sem okozott csalódást az orvosainak. Minden érintett nagyon elégedett a bőrátültetéseinek eredményével. Az égési sebek nagyon lassú folyamatok, de Buddy kiválóan gyógyul” – írta közleményében az egyesület, mely szerint a kutyának most sok mindent kell a nulláról megtanulnia.

A közösségi médiában sokan reagáltak Buddy történetére. “Ez az édes, barátságos kutya nem érdemelte meg, ami vele történt” – írta valaki a Facebookon. “Reméljük Buddyért, hogy a szörnyű sérülései nem voltak hiábavalóak. Hogy valahogy valami jó származik ebből a tragédiából. Hogy változás jön, és igazságot szolgáltatnak az olyan esetekben, mint Buddyé” – fogalmazott egy másik felhasználó.

“Most, hogy a fülei megszabadultak a kötésektől, sokkal boldogabb és játékosabb. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg örömöt érez, ahogy lassan visszatér az élete a normális kerékvágásba” – számolt be a Tunica Humane Society a múlt hónapban. A kutyát folyamatosan nyugtatózták, hogy el tudja viselni a helyzetével járó kellemetlenségeket, de azóta lekerült róla teljesen a kötés, így most már szabad. “Ezer és ezer imátokra válaszolva, IGEN, Buddy még mindig lát” – közölte az egyesület.

“Buddy utolsó igazi emléke a látásról az utolsó szörnyű pillanatokban volt, közvetlenül azelőtt, hogy egy gyerek felgyújtotta az arcát. Egy szempillantás alatt megváltozott ennek a kutyának az élete.”

Az, hogy végre látott, hatalmas lépés volt a normális életbe való visszatérés felé: “Buddy egész személyisége megváltozott, mióta látta a napvilágot” – mondta Sandy Williams, a Tunica Humane Society igazgatója. “Boldog és játékos, és egy nagy labdával a szájában sétálgat a kórház folyosóin. Imádja a labdákat. Körbehordozza őket, hogy mindenki láthassa” – tette hozzá.

Bár jól van, és csodás tempóban épül fel a szörnyű balesetből, Buddy előtt még hosszú út áll a teljes gyógyulásig. Szemhéjai további sebészeti beavatkozásra szorulnak, és életének hátralevő részében különleges szükségletei lesznek.

“A bőre érzékeny lesz, a szemei valószínűleg szemcseppet igényelnek majd, és naptejet kell majd viselnie, amikor kint van” – árulta el Williams. “Nem lesz olyan kutya, aki órákig kint maradhat a napon” – tette hozzá. De már nagyon közel a cél, és akkor keresni fognak neki nevelőszülőket, akiktől kellő gondoskodást és szeretetet kap majd.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet