KezdőlapHobbyCsaládi programötletek aktív családoknak!

Családi programötletek aktív családoknak!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Tegye fel a kezét, aki nem érzi az idő rohanását a 21. században! Úgy tűnik, ez a fránya realitás sajnos mindenkit beszippant – hiába próbálunk tudatosan és a lehető legnyugodtabban élni, a határidők, a projektek, a munka, az otthon, a család, a gyerekek, az elintézendő ügyek nagyon lendületes cselekvést kívánnak tőlünk.

Nem csoda, ha időnként nem jut elég idő vagy hajlandóság a hazatérés után a gyerkőcökkel további tevékenységeket végezni. Érdemes azonban észben tartani, hogy az egész családnak szóló aktív programötletek szervezése lehetővé teszi a kapcsolatok szívből jövő építését, és ez egy nagyon erős köteléket aktivizál.

A gyerekekkel eltöltött szabadidő nem csak a kicsikre hat pozitívan, bizony a szülőknek is nagyon jó szórakozást nyújthat. Valójában az a lényeg, hogy a családdal olyan szórakozási lehetőségeket szervezzünk, amelyek mindenki számára örömet és kikapcsolódást okoznak. A leghétköznapibb séta is varázslatos és mesés utazássá varázsolható, melynek során megismerjük a világot, megosztjuk benyomásainkat és fejlesztjük nem csak a gyerekek, hanem a saját fantáziánkat is.

De mi lehet több, mint egy séta?

Miért ne szervezhetnénk egy misztikus expedíciót, amit még egy minden izomcsoportot megmozgató testedzéssel is megspékeltek? Érdemes megismertetni a gyermekkel a természet gazdagságát, egyediségét, fogékonnyá tenni az efféle szépségre, mert ennek köszönhetően fejlődik érzékenysége. Egy családi SUP bérlés lehet a legjobb kaland, amelyre a lurkó sokáig mosollyal az arcán fog emlékezni.

A SUP kiváló sport az egész család számára. A nagyszülők is becsatlakozhatnak, ha jó fizikai állapotnak örvendenek, könnyedén részt vehetnek egy paddleboard expedíción. A gyerekek úszhatnak önállóan a deszkáikon, vagy szüleikkel együtt egy teamboardon. Ha gyerekekkel utazol, ne felejts el elegendő szünetet tartani. Az egész út ne legyen túl hosszú (kezdetnek: legfeljebb 2 óra). Ehhez válassz inkább sekély és nyugodt vizeket változatos növény- és állatvilággal, hogy a kicsik ne unatkozzanak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet