Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Időnként szükségünk van egy-egy kis változásra otthonunkban. Persze, nem cserélhetjük le havonta bútorainkat, de különböző praktikákkal csempészhetünk egy kis újdonságot a megszokottá vált élettérbe. Készítsük el az alábbi csipkés lámpabúrát.

csipke-lampa

Hozzávalók: csipke, léggömb, vazelin, ragasztó, víz, keverőtál, ecset, olló, kanál, liszt, világítótest.

Elkészítés: először fújjuk fel a ballont akkorára, amekkora lámpát szeretnénk készíteni. Kenjük be a léggömböt egy réteg vazelinnel, ez azért szükséges, hogy a csipke ne ragadjon majd hozzá.

A keverőtálba tegyük bele a ragasztót, és adjunk hozzá egy kanál lisztet. Keverés közben adagoljunk bele két kanál vizet, hogy kenhető állaga legyen. Tegyük a ballont egy tálra, hogy az megtartsa, amíg mi dolgozunk vele. Majd borítsuk be az egész léggömböt a csipkedarabokkal.

Fogjuk az ecsetet, és kenegessük közben az előre elkészített ragasztós masszával. Minden egyes csipkedarabot a belsejétől, kifelé haladva kenegessünk. Vigyázzunk arra, hogy a csipkék tökéletesen fedjék be egymást, a rögzítéshez pedig több réteg ragasztót használjunk.

A végén pedig hagyjunk egy lyukat, hiszen ott kell majd beletennünk a foglalatot. Miután a ragasztó teljesen megszáradt, lyukasszuk ki a léggömböt, távolítsuk el a burából a darabkákat, szereljük be a lámpát, és kész is.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!