Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mennyire kellemes, ha bemegyünk egy lakásban és friss, harmonikus, jóleső illat áraszt el. Egyből felmerül a kérdés: vajon mások hogyan csinálják, hogy náluk mindig ilyen kellemes levegő van. Ha el akarjuk kápráztatni ismerőseinket, próbáljuk ki az alábbi praktikát.

csipteto

Csupán egy fa ruhacsipeszre, és kedvenc illóolajunkra lesz szükség. Az illóolajak közül a lehető legtermészetesebbet válasszuk, ugyanis azon túl, hogy kellemes illata van egy olajnak, ha belélegezzük, számos pozitív hatással rendelkezik.

A jól megválasztott illóolaj nagyon hasznos lehet egészségünk szempontjából is. Ha például levendulát választunk, akkor a jó illaton túl egyszerre gondoskodunk a hangulatunkról, nyugodtságunkról. Ha egy kicsit fertőtleníteni is szeretnénk a szobát, akkor válasszunk rozmaringot, de, ha emésztési problémáink vannak, vagy fejfájás, levertség gyötör, akkor a borsmenta lehet a legjobb választás.

A fa csíptető minden oldalára cseppentsünk illóolajat, majd vegyük le a légkondi rácsos tetejét, és a rács belső felére csíptessük fel a csíptetőt. Tegyük vissza a rácsot, majd indítsuk el a légkondit. Ez ugyan így működik az autóban is, csak ott a külső elemekre kell csíptetni a csíptetőt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!