Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az élesztőről elsőre nem az jut eszünkbe, hogy szépek, ápoltak és ránctalanok leszünk tőle. Pedig péksüteményeink alapanyaga a legolcsóbb természetes szépségvarázsló.

eleszto

Szépségünk megőrzése érdekében fogyasztása nyersen ajánlott: hetente reggel éhgyomorra együnk belőle egy negyed kockányit. A csodatevő szer legnagyobb részben vizet, majd ásványi anyagot, zsiradékot, szénhidrátot és vitamint tartalmaz. Fogyasztása által pár nap elteltével már változások látszanak az arcunkon, eltűnnek a nagyobb pattanások, gyulladások, egyenletes, nyugodt lesz a bőrünk.

Nem csak belsőleg, de külsőleg is hatékonyan kezelhetjük vele arcbőrünket. A kisebb ráncok eltüntetésére az élesztő már két-három alkalom után hatékonynak bizonyul. Egy negyed darab élesztőt morzsoljunk szét, majd keverjük pépesre egy kevés langyos tejjel, a keletkezett masszát kenjük fel vékony rétegben az arcunkra. Hagyjuk rajta állni kb. fél órát, majd öblítsük le langyos vízzel. Ha érzékenyebb, könnyen kiszáradó bőrünk van, adhatunk hozzá egy teáskanál mézet is. A benne található B-vitamin hatékonyan tünteti el a ráncokat. Egy felvert tojásfehérjét keverjünk egy kevés élesztővel, majd ezt kenjük az arcunkra. 15 perc eltelte után mossuk le.

Az élesztő fogyasztása hatékonyan állítja meg a hajhullást is. Ne várjunk egyből csodát tőle, de néhány hét után már csökkenti a problémát. Az élettelen, töredezett hajra pakolásként is használhatjuk: egy kanál porélesztőt keverjünk el egy kevés sörrel, majd masszírozzuk bele a fejbőrbe. 15 perc után öblítsük le.

Ha naponta elfogyasztunk egy késhegynyi élesztőt, egy hónap elteltével élettel telivé, erőssé válnak körmeink.

Azok, akik gombásodásra hajlamosak, konzultáljanak orvosukkal mielőtt nekifognának rendszeresen élesztőt fogyasztani.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!