Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Így hámozhatod meg ezt a gyümölcsöt mindössze fél perc alatt, anélkül, hogy összekennéd a kezedet.

A citrusféléket, és különösen a narancsot, szinte mindenki szereti. Ezek a lédús és finom gyümölcsök segítenek az immunrendszer megerősítésében, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással bírnak, segítenek megőrizni a szív egészségét, szabályozzák a vérnyomást, serkentik a kollagén termelést, hidratálják a bőrt, megakadályozzák a pattanások és a ráncok kialakulását. És ezek még csak a legelső előnyök, amik eszünkbe jutnak, ha erre a gyümölcsre gondolunk.

De amilyen ízletes a narancs, épp olyan bosszantóan nehéz megpucolni, különösen akkor, amikor a héja vékony, és jól rátapad a gyümölcsre. A narancshámozás igazi kihívást jelenthet, és vannak, akik emiatt inkább nem is vásárolnak ebből az ízletes gyümölcsből. A narancshéj bemegy a körmeink alá, az ujjbegyeink megsárgulnak tőle, a gyümölcs leve pedig minden irányban szétspriccel.

Hogy hámozhatod meg egyszerűen a narancsot?

Ma már szerencsére a legtöbbeknek van hozzáférése az internethez, így az egyéni bölcsesség könnyen a közösség javára válhat, és számos apró trükköt elsajátíthatunk, amivel könnyebbé tehetjük a mindennapi életünket. Most a narancshámozással kapcsolatban is megismerhetsz egy hasonló trükköt.

Nincs is szükséged másra csak egy késre meg egy kanálra, és máris ámulatba ejtheted a környezetedet a narancshámozó technikáddal.

Első lépésként helyezd a narancsot egy szilárd felületre, és a tenyereddel görgesd meg rajta 15-20 másodpercig. Csak óvatosan nyomd meg a gyümölcsöt, hogy ne sérüljön meg. Ezután a héj sokkal könnyebben leválik a gyümölcs húsáról.

A késsel vágj bele a héjba a gyümölcs felső részén (azon a részen, ahol a fához kapcsolódik). Egy körülbelül 1 centis vágásnak elégnek kellene lennie, de nagyobb méretű narancsnál nagyobb vágást is ejthetsz.

Helyezd a kanalat a héj alá, és kezdd el hámozni a gyümölcsöt. Ha mindent jól csináltál, a héjnak könnyen le kéne válnia, anélkül, hogy hirtelen mozdulatokat kellene tenned.

Ezzel a módszerrel a bőrödet is kíméled, ráadásul az idegeskedést is megspórolod magadnak, és kiélvezheted a nagyszerű déli gyümölcs aromáját.