KezdőlapHobbyEgy anya figyelmeztet: ha ezeket a jeleket látod az autód ablakán, okod...

Egy anya figyelmeztet: ha ezeket a jeleket látod az autód ablakán, okod van aggódni!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nem újszerű gyermekcsíny, hogy a koszos-poros vagy befagyott autókra mindenfélét „ráfirkálnak”. Az viszont, amikor a „sárrajzok” furcsa sémákká alakulnak, egyértelmű, hogy ott már nem gyermekkéz munkálkodik.

Hátborzongató, de igaz lehet: vannak, akik különböző indíttatásból, de így üzennek egymásnak – az autó tulajdonosával és családjával kapcsolatban. Szóval, ha te is felismered ezen jelek egyikét, bizony okod lehet aggódni!

Egy anyuka sürgősen figyelmezteti autóstársait, hogy legyenek óvatosak, és ellenőrizzék a járműveiket a gyanús jelek miatt. Ő maga is több ízben fedezett fel kézzel írt furcsa szimbólumokat a kocsija ablakán, és míg kezdetben azt hitte, a gyermekei szórakoznak, később rá kellett döbbennie, ennél sokkal komolyan dolog zajlik a háttérben.

Laura Morgan a Merseyside-i Wallasey-ből többször is észrevette, hogy „X” jelenik meg az autója ablakán. Legelőször nagyjából két hónappal ezelőtt figyelt fel rá, de nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki.

A dolgok aztán baljósra fordultak, amikor a nő megállapította, a gyanús jelek csak éjszaka jelennek meg, és ez tovább fokozta aggodalmát. Laura ugyanis mindig közvetlenül az otthona előtt parkol, tehát aki „megjegyzi” a kocsiját, az pontosan ismerheti a családja minden egyes mozdulatát – írja a Mirror.co.uk.

„Majdnem két hónapba telt, mire egyáltalán rájöttem, hogy mi történik, először azt hittem, gyerekek, de este 10 és reggel 6 óra között történt” – fogalmazott Laura, aki addig kutakodott, míg kiderítette, mihez lehet közük a furcsa X-eknek.

Egyesek úgy vélik, hogy a jelek a tolvajok és betörők titkos nyelvének részei, akik így kommunikálnak egymással jelezve, hogy kit kell célba venniük. A szokatlan jeleket „Da Pinchi-kódként” emlegetik, mivel a bűnözői tevékenységgel kapcsolatosak.

Az “X” például azt jelenti, hogy a ház “jó célpont”, míg egy “X”-szel átszőtt kör azt jelenti, hogy valószínűleg nincs ott semmi, amit érdemes lenne ellopni.

A Safeguarding Hub – amely az egész Egyesült Királyságban megosztja az otthonvédelmi tanácsokat és információkat –, korábban úgy nyilatkozott: “Magunk között szólva elég széleskörű ismeretekkel rendelkezünk a betöréses lopásokról. Sok órát töltöttünk azzal, hogy beszélgettünk a zaklatott áldozatokkal, meglátogattuk a bűncselekmények helyszíneit, és foglalkoztunk a betörőkkel. Tényleg láttuk és tapasztaltuk, hogy ezeket a szimbólumokat a bűnözők használják” – erősítették meg Laura gyanúját.

Ugyanakkor kihangsúlyozták: „Ez nem jelenti azt, hogy ez a tolvajbandák közös akciója, hiszen a legtöbb betörő egyedül dolgozik. Nem akarunk ijesztgetni, és bizalmasan kijelenthetjük, hogy ezeknek a szimbólumoknak a használata nagyon ritka.”

Ennek ellenére, érdemes odafigyelni rájuk, és biztonsági óvintézkedésekben gondolkodni, amennyiben találkozunk valamelyikkel. A lista ugyanis elég hosszú ahhoz, hogy álmatlan éjszakáink legyenek. A ▲ (háromszög) például azt mutatja, hogy egyedülálló nő egyedül él az ingatlanban, míg a függőleges vonalak arra utalnak, hogy a lakásban értéktárgyak vannak. Érdemes továbbá odafigyelni az “M” betűkre is, amelyekkel azt üzenik, hogy reggel csapjanak le, míg az “N” éjszakai betörést jelent.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet