Mindannyian tudjuk, hogy a mértékletes sófogyasztásnak nagyon fontos szerepe van az életünkben. Azonban ezt a sokoldalú fűszert az ételek ízesítésén túl még más dolgokra is használhatjuk. Nagyon hasznos ötleteket láthatunk az alábbiakban.
Ezért hasznos a konyhasó:
A friss ikrát sózzuk be, és hagyjuk 12 órán keresztül állni a hűtőszekrényben. Így sokkal kellemesebb lesz az ikrakrém állaga.
A régi diót használat előtt áztassuk be egy kevés sós vízbe, így egészen felfrissülnek.
Ha az édes krémekhez egy fél csipetnyi sót adunk, sokkal karakteresebben fogjuk érezni az aromájukat.
A kávé sokkal aromásabb lesz, ha a kávéfőzőbe, az őrölt kávé tetejére egy csipetnyi sót teszünk.
Ha nincs hűtőszekrényünk, a vajat napokig frissen tudjuk tartani, ha egy kevés sós vízbe áztatjuk.
Az olaj hosszabb ideig megőrzi frissességét és nem avasodik meg, ha egy kevés sót teszünk az üvegbe.
A gyertya sokkal lassabban fog égni, és tovább tart, ha a kanócot megszórjuk egy kevés sóval.
Az olajos üvegeket könnyebben ki tudjuk mosni, ha ecettel elkevert sót használunk.
Az új seprűt, használat előtt áztassuk forró, sós vízbe, így sokkal rugalmasabb lesz. Miután beáztattuk a sós vízbe, állítsuk fejjel lefelé, és így szárítsuk meg.
A csokoládé- vagy kávéfolttól könnyen megszabadulhatunk, ha egy kevés sóval bedörzsöljük, hagyjuk állni, és csak ezután mossuk ki.
A teafoltra tegyünk egy kevés sót, öntsünk rá néhány csepp ecetet, és hagyjuk így megszáradni. Ha elsőre nem jön ki teljesen, ismételjük meg a műveletet.
A gyümölcsök hosszabb ideig frissen maradnak, ha megszórjuk őket sóval. Hagyjuk állni fél órán keresztül, majd mossuk le alaposan.