Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy kínai állatkertben egy éles kő segítségével szökni próbáló majmot kaptak lencsevégre. Az incidens a Henan tartománybeli Zhenzhou-i állatkertben történt, még augusztusban. A felvételeken egy csuklyásmajom próbál kezében egy éles kővel áttörni az őt fogva tartó üvegfalon.

Az üvegfal többszöri próbálkozás után hirtelen apró szilánkokra repedt, amitől a majom halálra ijedt és rögtön elfutott a pókhálósra repedezett üvegfaltól.

Tian Shuliao, az állatkert egyik gondozója szerint a szóban forgó majom már az elejétől sokkal fejlettebbnek tűnt a társainál.

„Ez a példány nem olyan, mint a többi majom. Tudja, hogy milyen eszközöket kell használjon ahhoz, hogy könnyebben feltörje a diót. A többi majom csak a fogával próbálkozik… De még idáig nem fordult elő, hogy az üvegfalat kezdje el püfölni. Ez volt az első eset.” – mondta Shuliao – „Az eset után rögtön eltávolítottunk mindenféle „fegyvernek” használható követ a kifutóról.”

A szökni próbáló majomról készített felvételeket itt tekintheted meg:

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!