KezdőlapHobbyEgy nő megment 2 hiúzbébit egy szőrmefarmról - kutyáival, lovaival és rókáival...

Egy nő megment 2 hiúzbébit egy szőrmefarmról – kutyáival, lovaival és rókáival együtt neveli őket

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Anastasia Poznyak az oroszországi Szentpéterváron született és nőtt fel, de már egy ideje lemondott a városi életről. Jelenleg hét lovat, két rókát, két hiúzt és 15 kutyát nevel.

Amikor megtudta, hogy Oroszországban még mindig tenyésztenek hiúzokat azért, hogy felhasználják a bundájukat, igazi állatbarátként tudta, hogy tennie kell valamit. Ekkor már több kutyája is volt, de annak ellenére, hogy mindig is „macskás embernek” tartotta magát, még egyetlen macskája sem – írja a The Epoch Times.

Sokat gondolkozott azon, hogy befogadjon egy cicát is, de a helyzet nem volt olyan egyszerű. „Szinte az összes huskymat elhagyták az első gazdáik, és viselkedési problémáik voltak, ezért nem volt biztonságos egy közönséges házimacskát hazavinni. Ezért döntöttem úgy, hogy egy nagyobb macskát fogadok örökbe” – magyarázta.

Fotó: Lynx and husky/Instagram

Anastasia több hibrid macskafajta befogadását is fontolgatta, de egyik sem állt igazán közel a szívéhez. Aztán tudomást szerzett a farmról, ahol hiúzokat neveltek kizárólag a bundájukért.

2018-ban megmentett egy 17 napos hím hiúzkölyköt, akit a The Witcher sorozat főszereplőjéről Geraltnak nevezett el. „Nagyon kicsi volt, és a hazafelé vezető úton végig sírt” – mesélte a nő. Másnap reggelre azonban egyértelművé vált, hogy Geralt nincs jól. Az állatorvos megállapította, hogy panleukopéniája van, ami egy rendkívül veszélyes vírusos betegség, és akár halálos is lehet. Anastasia azonban megküzdött Geralt életéért, és az állast végül felépült.

A hiúzkölyök közben szoros barátságot kötött Anastasia egyik kutyájával, aki igazi pótanya szerepet töltött be az életében. „A legidősebb kutyám, Banshee lett a mostohaanyja. Megengedte, hogy mellette aludjon, és nyalogatta a pocakját, hogy segítsen neki az emésztésben. Igazán elképesztő volt” – magyarázta a nő.
Anastasia felnevelte és megszelídítette Geraltot, aki idő közben a nő többi állatával is összebarátkozott.

Fotó: Lynx and husky/Instagram

Bulochka, egy nőstény hiúzkölyök 2019-ben csatlakozott a családhoz, de Anastasiának vele már nehezebb dolga volt. Bulochkát akkor már megmentették a szőrmefarmról, de első gazdáinak nem sikerült őt megszelídíteni.

„Néhány hónap elteltével megtaláltak az interneten, és megkérdezték, örökbe fogadnám-e. Nem akartam még egy hiúzt, de beleegyeztem. Vad, ijedt kis élőlény volt, kitört egy foga, és a pofája tele volt karmolás nyomokkal. Igazi kihívás volt megszelídíteni” – magyarázta Anastasia.

Bulochka – akinek a neve oroszul édes süteményt jelent – kezdetben nagyon vad volt, de Geraltot első perctől elfogadta. „Nem mondanám, hogy Geralt bármit is kifejezetten tanított neki, de határozottan tanult tőle. A legfontosabb lecke az volt, hogy az emberek nem a hiúzok ellenségei, hanem a barátaik és a vezetőik” – mondta a nő. Azt is hozzátette, hogy a két hiúz teljesen más személyiség. „Geralt társaságkedvelőbb és hiszékenyebb, mint Bulochka.”

Fotó: Lynx and husky/Instagram

Bár Anastasia szerint Geralt és Bulochka is szelídek, a két 35 kilós állat félelmetes látványt nyújt. Geralt két hátsó lábára állva 162 centi magas, pont, mint a gazdája. Ezért aztán nem meglepő, hogy Anastasiának nem mindig volt könnyű dolga, nagymacskái ugyanis gyakran megfélemlítették a szomszédokat, ezért kétszer is el kellett költöznie. Elismerte, hogy ezek a költözések nagy kihívást jelentettek a rengeteg nagytestű állat miatt.

„A saját házunkban éltünk vidéken a kutyákkal és hiúzokkal, de miután a szomszédok megfenyegettek, kiköltöztünk, eladtuk a nyaralót, és elkezdtünk építeni egy új házat. Átmenetileg be kellett költöznünk egy lakásba. Közben elkezdődött a járvány, és nem tudtuk befejezni a házat, de a szomszédok bepereltek. Csak 2021 márciusában volt lehetőségem megépíteni a saját lóistállómat” – mesélte Anastasia, aki később ugyan megnyerte a pert, és az állatai most biztonságban vannak, de az ellátásuk még mindig gondot jelent a számára.

A nő most azt fontolgatja, hogy elköltözik Oroszországból, még nem tudja, pontosan hová, de valahol Európában szeretne letelepedni az állataival.

Elmondta, hogy az egyik legnagyobb kihívást a hiúzok egészségi állapota jelenti. „A szőrmefarmon a tenyésztési program nem a hosszú, minőségi életet célozza meg, így számos problémát kellett leküzdenünk, a fertőzésektől és a gyenge immunitástól a csontgyengeségig.”

Fotó: Lynx and husky/Instagram

„Gyakran szembesülök azzal a véleménnyel, hogy szabadon kellene engednem az állataimat, ez azonban csak egy illúzió. Azok az állatok, amelyeket generációk óta fogságban tenyésztettek, nincsenek felkészülve arra, hogy életben maradjanak a vadonban, nem rendelkeznek a túléléshez szükséges viselkedési mintákkal” – mondta. Azt is elismerte, hogy ha nem sikerül megszelídíteni ezeket az állatokat, az katasztrofális következményekkel járhat, ezért nem is tanácsolja, hogy az emberek megfelelő felkészültség nélkül belevágjanak ebbe.

Anastasia jelenleg 24 állatról gondoskodik, és rendszeresen oszt meg képeket az életükről az Instagram oldalán is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet