KezdőlapHobbyEgyértelmű jel, amely arra utal, hogy a szobanövénynek több fényre van szüksége!

Egyértelmű jel, amely arra utal, hogy a szobanövénynek több fényre van szüksége!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Van, akinek túl sok gondot okoz a növények gondozása, éppen ezért inkább nem is tart semmiféle szobanövényt az otthonában. Pedig a szobanövények nem csak kellemes hangulatot biztosítanak, hanem megkötik a szén-dioxidot, és friss, oxigéndús levegőt termelnek.

Ismerjük meg a szobanövények titkát, gondozzuk őket az igényeiknek megfelelően. Minden növénynek más-más körülményekre van szüksége a harmonikus fejlődéshez.

Nagyon fontos tudni, hogy pontosan melyek azok a jelek, amelyek azt mutatják, hogy nem optimálisak a megfelelő fejlődéshez a körülmények. Van egy igencsak egyértelmű jel, amely arra utal, hogy a szobanövénynek több fényre van szüksége.

Ha megsárgulnak a levelek, azt jelenti, hogy a szobanövényünk nem tud megfelelően fotoszintetizálni, ezért nem jut elegendő tápanyaghoz és energiához, idővel elpusztul.

Az árulkodó részletek

Ha a szobanövényünk rendszeresen virágzott, és egyszer csak abbahagyja, akkor valószínű nem kap elegendő napfényt.

Szerencsére ez egy olyan probléma, amit viszonylag könnyen lehet orvosolni: helyezzük a növényt egy olyan helyre, ahol napi több órán keresztül éri közvetett napfény.

Ha nincs elegendő természetes fény a lakásban, és mégis szeretnénk szobanövényeket, akkor ajánlott beruházni egy speciális, növények számára kifejlesztett mesterséges fényforrásba.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet