KezdőlapHobbyEhetnek a kutyák pattogatott kukoricát? Ezt mondják az állatorvosok

Ehetnek a kutyák pattogatott kukoricát? Ezt mondják az állatorvosok

-

Gondolkodtál már el azon, jó ötlet-e, ha pattogatott kukoricát adsz a kutyádnak? Vajon mit gondolnak a kérdésről az állatorvosok?

A kutyád biztosan élvezi, ha néhány szem popcornt dobsz neki, és imádja elkapni a finom falatot már a levegőben, de vajon valóban jó ötlet pattogatott kukoricát adni a kedvencednek?

Lássuk, mi az állatorvosok véleménye erről az alacsony zsírtartalmú finomságról.

„Igen, a kutyák (és macskák) ehetnek pattogatott kukoricát! Ez egy alacsony kalóriatartalmú étel, amelyet szeretnek a háziállatok, és ezért jutalomfalatként nagyszerű ötlet lehet.” – mondja Dr. Angelica Dimock, az Animal Humane Society menhely állatorvosa.

Sőt, Dr. Angelica Dimock a sima pattogatott kukoricát javasolj a magas kalóriatartalmú csemegék helyettesítésére azoknak a kutyáknak, akiknek kicsit fogyniuk kell.

Melyik popcorn a legjobb a kutyáknak?

„Ha pattogatott kukoricát adunk a kedvencünknek, fontos, hogy az sima (ízesítetlen) legyen, és hagyományos módon pattogassuk ki. A vajjal (akár hamis vajjal), sóval és fűszerekkel borított pattogatott kukorica gyomorproblémákat okozhat kedvenceinknek.” – mondja Dr. Dimock.

Azt is hozzáteszi, hogy a háziállatok kis mennyiségben fogyaszthatnak embereknek való ételt, de az egészségük érdekében az a legjobb, ha nem ezekre alapozzuk az étrendjüket.

Azt is fontos tudni, hogy a mikrós pattogatott kukoricáknak általában magas a só- és zsírtartalma, ami a szívbetegséggel küzdő kutyák számára problémát jelenthet. De a sima, hagyományos módon, lábasban pattogatott kukorica, kis mennyiségben tökéletesen elfogadható csemege a kedvencednek.

Óvatosan az adagokkal

Dr. Matthew McCarthy, a Juniper Valley Animal Hospital alapítója szerint az a legfontosabb, hogy odafigyeljünk az arányokra, és ne hagyjuk, hogy a kutyánk egy egész csomag popcornt felfaljon.

Akárcsak az emberek esetében, a kutyáknak sem jó, ha tápanyagszegény nassolnivalókkal tömik tele magukat.

„A nassolnivalókat ideális esetben jutalomfalatként kell kezelni, és ezeknek a kutya mindennapi kalóriabevitelének kevesebb, mint 10%-át kellene kitenniük.” – mondja Dr. McCarthy.

Dr. Dimock is egyetért ezzel, és azt mondja, hogy egy marék pattogatott kukorica egy közepes méretű kutya számára bőven elegendő – ezt pedig csak csemegeként szabad neki megengedni, de ne tegyük a megszokott étrend részévé.

Tehát, ha legközelebb pattogatott kukoricát fogyasztasz az esti filmnézéshez, és a kutyáddal is megosztanád a csemegét, bűntudat nélkül megteheted.

Forrás: southernliving.com

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet