KezdőlapHobbyEkkor kell ősszel bevinni a muskátlit, levendulát és a rózsát a házba...

Ekkor kell ősszel bevinni a muskátlit, levendulát és a rózsát a házba – Mennyire viselik el a hideget a cserépbe ültetett virágok?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az ősz első napjaival megkezdődik a téli hónapokra való felkészülés. Ez az az időszak, amikor fokozott figyelmet kell fordítani az erkélyen vagy a kertben lévő növényekre is, hogy megfelelően felkészítsük azokat a közelgő télre.

A cserépbe ültetett virágok esetében különösen fontos a hideg elleni védelem, ezért ezeket be kell vinni a lakásba, ahol nincsenek kitéve fagyásveszélynek.

A különböző növények esetében a minimális hőmérséklet, amit még elviselnek, eltérő lehet, ezért fontos tudni, melyik virágnak milyen igényei vannak.

Most, hogy az időjárás lassan egyre hűvösebbre fordul, fontos tudni, mikor kell bevinni a házba a muskátlit, a levendulát és a rózsát – a három talán legnépszerűbb virágot, amit sokan cserépben is tartanak.

A rózsa cserépben nevelve évente többször is virágozhat. Ez a növény meglehetősen szívós, de nem bírja a nagy hideget, és a -12 Celsius-fok alatti hőmérsékletek megviselhetik.

A rózsa ugyanakkor sok vizet is igényel. Nyáron hetente háromszor vagy akár négyszer is öntözni kell. Télen ritkábban, ötnaponta egyszer öntözzük.A muskátli egy másik rendkívül népszerű virág, ami valamivel érzékenyebb, mint a rózsa. Ezért késő ősszel, amikor az éjszakai hőmérséklet már elérheti a -7, -8 Celsius-fokot, be kell vinni a lakásba.

A levendula szintén olyan növény, ami nem hiányozhat a legtöbb kertész gyűjteményéből. Tavasszal és nyáron lila virágai különleges illatot árasztanak. Emellett nagyon könnyen gondozható, és egyáltalán nem kényes. Mindössze napfényre és egy kis vízre van szüksége.

A levendulát akkor érdemes bevinni az erkélyről vagy a kertből, amikor a kinti hőmérséklet körülbelül -5 Celsius-fok alá süllyed.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet