Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az árú szállítására készített masszív raklapokért egy ideje az egész világ őrjöng, hiszen újrahasznosítva számtalan dolog készülhet belőle. Ágyat, szekrényt, asztalt, polcot, teraszt, sőt virágos “kertet” is fabrikálhatunk a praktikusan újrahasznosítható deszkakeretből.

raklap1

Mivel nagy léptekkel beköszöntött a tavasz, a gondolataink egyre inkább a kerti munkák, a veteményes és a virágoskert felé összpontosulnak. Valószínű, már beszereztünk egy-két magot, rózsatövet, és a fák metszését is elvégeztük.

Az alábbi raklapos ötlet azoknak szól, akik szeretnének olcsón, kreatívan, és könnyen kerti virágos elválasztót készíteni. Szükségünk lesz egy raklapra, de akár többet is átalakíthatunk. Szerezzünk be egy adag vastagabb műanyag raffia tekerítést. Ebből vágjunk ki egy, a raklap méretének megfelelő darabot, majd rögzítsük a hátsó oldalára. Ezután fektessük le a raklapot, töltsük meg földdel, és ültessük bele a kis virágpalántokat, majd öntözzük meg.

Hagyjuk így egy darabig lefektetve, míg a virágok gyökerei beilleszkednek az új földbe. Ezután fogjuk meg, és állítsuk fel arra a helyre, amit be szeretnénk virágosítani. Használhatjuk kerti térelválasztónak, de akár teraszra, vagy kerítés mellé állítva is. Ha nincs elég terünk egy virágágyás kialakításához, akkor ez egy nagyon szuper ötlet lehet.

A raklapot akár le is festhetjük a kerthez harmonizáló színnel.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!