Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Télen előtérbe kerülnek a mécsesek, lámpások, gyertyák. Minél illatosabb, és minél hangulatosabb, annál jobban imádjuk. Van, aki ilyenkor temérdek mécsessel veszi körbe magát, és ezzel kellemes légkört varázsol a lakásban.

Az alábbiakban egy házilag könnyen elkészíthető mécsest mutatunk be, csupán mandarin, narancs vagy bármilyen más citrushéjra, és illóolajra lesz szükségünk hozzá.

Első lépésben rajzoljuk meg a mandarin “egyenlítőjét”, hogy pontosan körbe tudjuk vágni majd. Ezután fogjuk egy éles kést, és vágjuk körbe a vonal mentén a héjat. Vigyázzunk, hogy a gyümölcsöt ne vágjuk be.

Válasszuk le a nmandarin héját, a gyümölcsről egy evőkanál segítségével. A középső fehér szárat hagyjuk meg kanócnak, de, ha nem sikerült megtartanunk épségben, akkor sincs semmi baj. Ez esetben ragasszunk a héj közepébe egy talpas kanócot.

Töltsük fel a mandarinhéjat félig olívaolajjal, egy pár csepp narancs illóolajat is tehetünk bele. A mandarin héjának másik felére vágjunk egy csillag alakú lyukat. A másik felében gyújtsuk meg a kanócot, és borítsuk rá a csillag mintázatú tetőt.

Nagyon hangulatos ez a mandarin mécses, egyszerű elkészíteni, ráadásul igen kellemes illata van égés közben.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!