KezdőlapHobbyEz a pár 29 éve él egy vízen úszó otthonban, amit ők...

Ez a pár 29 éve él egy vízen úszó otthonban, amit ők maguk építettek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nem messze a kanadai Vancouver-sziget nyugati partjától ott úszik a vízen Wayne Adams és Catherine King saját személyes Paradicsoma.

A házaspár otthagyta a várost, hogy szó szerint felépítse álmai otthonát a tengeren. Most, 29 évvel később, a világon semmiért nem adnák saját maguk teremtette otthonukat, ami a Freedom Cove nevet kapta.

Catherine és Wayne mindketten művészek. Catherine táncos és homeopátiát tanul, a férfi pedig faragóművész. Az 1990-es évek elején egy tofinói lakásban éltek, de szerettek volna valamit, amit a sajátjuknak nevezhetnek. Tehát elkezdték eladni a vagyonukat, és újrahasznosított vagy megmentett anyagokat gyűjtöttek, hogy egy egyedülálló otthont építsenek maguknak, amit csak a vízen lehet megközelíteni.

„Reméltem, hogy művészként sokkal több pénzt fogok keresni.” – mondta Wayne. „Soha nem tudtunk volna ingatlant vásárolni, ezért saját magunknak kellett megteremtenünk azt.”

Catherine pedig hozzátette: „Éltem a nagyvárosban, tudtam, milyen az. Nagy szükségem volt a természet nyugalmára.”

Wayne gyerekkorától kezdve faházakat, faerődöket épített, és az így szerzett tudását átültette egy úszó platform megalkotásába, ami több épületet is elbír. Kikötötte a „szigetüket” a szárazföldhöz, és egyre csak bővítette az otthonukat.

Freedom Cove most 1 millió fontot (450 tonnát) nyom, van rajta egy ház, egy táncparkett, művészeti galéria, gyertyakészítő műhely és napelemek. A hulladékok és a szennyvíz tárolására pedig egy külön tartály szolgál.

Folyamatosan azon dolgoznak, hogy fenntartsák és fejlesszék különleges otthonukat, és még soha nem voltak boldogabbak.

Arról nem is beszélve, hogy mostanra már majdnem teljesen önellátóak lettek, ezért szinte semmiért nem kell elhagyniuk a szigetüket. Négy üvegházuk is van, amiben megtermesztik maguknak az ennivalót, Wayne pedig egy kenuval jár halászni, de ha éppen ahhoz van kedve, otthonuk kényelméből, a nappaliban is horgászhat, mivel vágtak egy felnyitható csapóajtót a padlóba.

Catherine és Wayne valóban megvalósították az álmukat, és most együtt élvezik a békés napokat a tengeren ringatózó otthonukban.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet