KezdőlapHobbyEz a természetes "csodakeverék" megszabadít a kertben lévő gyomoktól

Ez a természetes „csodakeverék” megszabadít a kertben lévő gyomoktól

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A kertben vagy az udvarban semmi sem nő gyorsabban, mint a gaz, és ez komoly fejfájást okoz minden kertész vagy háziasszony számára. Megjelennek a gyepen, a zöldségágyásokban, sőt a térkövek között is.

Megszabadulni tőlük nagyon nehéz, és a kísértés, hogy a kereskedelemben kapható vegyi gyomirtó szereket használjuk ellenük, nagyon nagy. Ellenben vannak olyan természetes megoldások is, amelyekre nyugodtan támaszkodhatunk a gyomirtás tekintetében, és amelyeket az alábbiakban be is mutatunk!

Hogyan szabaduljunk meg a kerti a gyomoktól?

A gyomnövények elterjedése problémát jelent mivel jelentősen késleltetik a növények normális fejlődését, valamint hatással vannak a termések minőségi és mennyiségi csökkenésére is.

Ha hatékony módszereket keresünk a gyomok eltávolítására, nincs is jobb, mint a 100%-ban természetes módszerek és termékek.

A kertben lévő gyomnövények sokat elárulnak a talaj állapotáról, amelyben a növényeink nőnek. Különösen új kert létesítésekor számos megelőző intézkedést tehetünk a gyomok megjelenésének megakadályozására.

Természetes megoldások a gyomok kiirtására

Fehér ecet és mosogatószer – Nagyon sok kertész a nemkívánatos gyom kiküszöbölésére a fehér ecetet választja, mely más összetevőkkel kombinálva nagyon hatékony gyomirtót eredményezhet.Ehhez tegyünk négy csésze fehér ecetet, ½ csésze sót és egy evőkanál mosogatószert egy szórófejes-palackba, és rázzuk fel.

Permetezzünk az oldattal kora reggel, ügyelve arra, hogy az egész növényt befedje a permet, és öntözzük meg vele a meg a talajt is, hogy elérje a gyökereket. Hagyjuk a gyomirtót egy éjszakán át hatni, mielőtt eltávolítanánk a kiszáradt gyomokat.

Az ecetben lévő ecetsav erősen hat a növényi sejtekre, a só kiszárítja a gyomot, megakadályozva, hogy felszívja a nedvességet, míg a mosogatószer hatására az ecet és a só a növényi szövetek felületére tapad.

Alkohol – Egy másik gyors módja annak, hogy megszabaduljunk a gyomoktól, az alkohol használata. Keverjünk össze négy csésze vizet két kanál alkohollal, öntsük egy szórófejes palackba és jól rázzuk fel.

Bőségesen permetezzük le az oldattal a gyomokat, ügyelve arra, hogy más növényt ne érjen, és hagyjuk hatni egy éjszakán át. A jó eredmény érdekében tegyük ezt meleg, napsütéses napszakban, mert az fokozza az alkohol szárító erejét.

Forró víz – Kétségtelenül ez a legegyszerűbb módszer a gyomirtásra, mivel csak forrásban lévő vizet kell használni hozza. Mindössze annyit kell tennünk, hogy felforraljuk a vizet, és az edény tartalmát közvetlenül a gyomokra öntjük.

A forrásban lévő víz kíméletlen a nemkívánatos növények számára, mert az összes növényi sejt azonnali halálát okozza.

Szódabikarbóna – Nem meglepő, hogy a szódabikarbóna is szerepel a hatékony természetes gyomirtó szerek listáján. Ráadásul nagyon könnyen alkalmazható is. Kerti tömlő segítségével öntözzük meg a gyomlálni kívánt talajt, majd szórjunk bőséges mennyiségű szódabikarbónát közvetlenül a gyomokra.

Szükség esetén ismételjük meg ezt a műveletet néhány hét elteltével, hogy eltávolítsuk az esetlegesen megmaradt gyomokat. A szódabikarbóna azért hatásos a gyomok ellen, mivel képes felszívni a nedvességet a növényi szövetekből.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet