Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Akár konyhatündérek vagyunk, akár nem, mindannyian arra törekszünk, hogy az otthonunk ezen helyisége a lehető legkorszerűbb háztartási gépekkel legyen felszerelve. Ez azt jelenti, hogy feladtuk a régi stílusú kályhánkat, és beépített sütőt és főzőlapot vásároltunk helyette!

Na de tisztában vagyunk-e azzal, hogy a sütő alatti kis fióknak valójában mi is a rendeltetése? Mire is használhatjuk ezt? Valószínűleg azt gondolhatjuk, hogy ennek nincs célja, hanem egyszerűen csak maradt egy kis hely, amit a tervezők nem hagytak fölöslegbe menni.

Nos, biztos, hogy ennél jobban átgondolták ezt a kérdést, amikor fiókot helyeztek a sütő alá! Ezért vegyük ki az általunk ide helyezett sütőformákat, tepsiket és egyéb edényeket, és keressünk egy másik helyet számukra a konyhában!

Ez a fiók ugyanis nem egyszerű tárolóhely! De akkor nézzük, mi is a valódi rendeltetése?

Amikor több fogást készítünk, akkor nagy erőfeszítésünkbe kerül az, hogy az egyes ételek elkészülési idejét szinkronizáljuk egymással, hogy az elsőnek elkészült ételek melegen maradjanak az étkezés kezdetéig. És erre született a megoldás! Vagyis az első fogásokat tálcástól együtt helyezzük a sütő alatti fiókba, és így nem hűlnek ki a fogyasztás pillanatáig.

Ez egy nagyon hasznos trükk, ha nagyobb családnak főzünk vagy partit rendezünk. Néhány sütő rendelkezik egy külön erre kifejlesztett speciális funkcióval az ételek hosszabb ideig tartó melegen tartására, de sajnos ebben az esetben ez azt jelenti, hogy közben nem használhatjuk a sütőt.

Szerencsére, mostantól kezdve már pontosan tudjuk, hogyan tarthatjuk melegen az ünnepi ebéd minden egyes fogását!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!