Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A fehér az egyik legsokoldalúbban használható szín, mindennel talál, üde, friss, élettel teli hatást kelt. Azonban csak addig szép egy fehér ruha, amíg ténylegesen hófehér. Nincs is kiábrándítóbb egy enyhén megsárgult ruhadarabtól, ápolatlanság és elhanyagoltság hatását kelti!

A vegyi anyagokkal teli fehérítőszerek nem csak a környezetre károsak, de a bőrön keresztül felszívódva az egészségünket is megtámadhatják.

Miért káros a fehérítő?

  • ha nem tároljuk megfelelően, az is előfordulhat, hogy a gyerekünk véletlenül kiönti, vagy ami még rosszabb, megissza;
  • ha más anyagokkal, pl. ecettel keverjük össze, reakcióba lépnek, és káros gőz szabadul fel;
  • egy 2015-ös kutatás kimutatta, hogy a fehérítőszerek rendszeres használata olyan gyerekkori betegségek kialakulását segíti elő, mint pl. a mandulagyulladás, influenza, és a légzési nehézségek;

A jó hír az, hogy vegyszerek nélkül is lehet fehéríteni!

A citromlé egy természetes és környezetbarát, hatékony fehérítőszer. Használhatjuk ruhaneműk fehérítésére, de ha az életkor előrehaladtával bőrelszíneződési problémákkal küzdünk, akkor is segítségünkre lehet a citromlé. A citromlé magas savtartalommal rendelkezik, és a benne található enzimek reakcióba lépnek a szennyeződésekkel, foltokkal.

Hogyan kell alkalmazni a citromlevet?

Két csésze citromlevet keverjünk el egy csésze durvább sóval, majd áztassuk be a pecsétes ruhát ebbe az oldatba. Hagyjuk állni legalább egy fél órán keresztül, majd öblítsük ki bő vízzel, és szárítsuk meg a napon. A napfény természetes fehérítőként is működik.

Ha a vízköves lerakódástól szeretnénk megszabadulni, akkor is segítségünkre lehet a citromlé. A csaptelep körül gyakran előfordul a vízköves lerakódás, tegyél erre a területre egy citromlével átitatott tiszta ruhát. Hagyjuk állni 20 percig, majd töröljük szárazra.

A fehér ruhák mosásakor a mosószer után töltsünk egy csésze citromlevet is a gépbe, majd indítsuk el a megszokott módon a mosást. Vigyázat! Csak fehér ruhákhoz használjunk citromlevet, mert a színes ruhák fakóvá válnak az erős savak hatására.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!