Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Előfordulhat, hogy eltévedünk az erdőben, ránk esteledik, és a mobiljel is elérhetetlen. Mit tehetünk ilyenkor? Építsünk túlélő kunyhót, és töltsük az éjszakát nyugalomban. Az alábbi ötlet akkor is jól jöhet, ha csak egy kis kikapcsolódásra van szükségünk, menjünk el kirándulni a barátainkkal, és dobjunk össze egy vagány bungalót.

erdei-haziko

Leginkább egy fejszére lesz szükségünk, de az sem árt, ha van nálunk némi madzag, és egy vas ék is. Ez utóbbi szükséges lesz, hogy lyukat tudjunk ütni a gerendákba. Ha madzag nincs nálunk, akkor kötözéshez használjuk a még nyers liánokat, indákat. Ha túl vastagak, hasítsuk ketté őket, hiszen így sokkal jobban ehet hurkolni.

A legfontosabb lépés, hogy megfelelő mennyiségű gerendát vágjunk ki, vékonyabbakat, és vastagabbakat is. Majd készítsük el a kunyhó vázát. A gerendák végeibe üssünk lyukat, és az indákkal kötözzük őket egymáshoz. Miután áll a ház, egy kevés sár, vagy agyagos föld segítségével ügyes sütőkemencét és építhetünk.

Hihetetlen, hogy milyen egyszerű elkészíteni, egy ilyet akár otthon az udvarunkra is felállíthatunk. Az agyagos föld segítségével könnyen cserepeket is lehet készíteni az erődbeli házikó számára, de ez talán már egy kicsit luxus. Azonban rengeteg jó ötletet leshetünk el az alábbi filmecskéből, amit könnyen hasznosíthatunk otthon a ház körül is.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!