Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Kerti teendők áprilisban!

Ezeket a fontos teendőket kell elvégezned a kertben április folyamán

Odakint javában tombol a tavasz, rügyeznek, virágoznak a fák, nő a fű és a kerti virágok is szép sorban fejlődnek, hajtják a bimbókat. Ezért ideje felkészülni a kerti teendőkre is, mert a természet meghálálja a gondoskodást.

1. Takarítás

Nem csak a lakásban, házban kell rendet tenned, hanem a kertedben is, így mielőtt bárminek is nekilátnál odakint, előbb szedd össze az elkorhadt ágakat, gereblyéld fel a száraz leveleket. A gyomokat is szedd ki a virágágyásokból.

Vizsgáld meg a kerítéseket, a virágosládákat, amelyek kint töltötték a telet, és ha szükséges, akkor javítsd meg, fesd újra azokat. Vess egy pillantást a locsoló berendezésre, és a kert minden zugát vizsgáld át, hogy később nehogy váratlan és kellemetlen meglepetések érjenek.

2. A talaj előkészítése

Ahhoz, hogy a virágok, különböző dísz- és gyógynövények jól érezzék magukat, elengedhetetlen a talaj szerkezetének fellazítása, tápozása, trágyázása.

3. A növények, virágok gondozása

Vannak bizonyos dísznövények, amelyeket kora tavasszal vissza kell metszeni, ilyen például a levendula, de az örökzöldeken sem árt egy kis csinosítás, igazítás. Ilyenkor a zöld gyepre is ráfér egy kis törődés, ezért vágd ki a fűszálak közül a gazokat, közben érdemes még locsolni és tápozni is a pázsitot.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!