Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A napról napra egyre inkább fejlődő kozmetikai technológiák, a divat sokszínűsége, a helyes testkép kialakítása mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy felnőtt nő akár 5-10 évvel is fiatalabbnak nézzen ki. Viszont nem árt az óvatosság!

Nem kell túlzásba vinni a testápolást és a szépítkezést, de van néhány olyan baki, amelyet jó, ha elkerülünk, ha nem akarunk már 40 évesen úgy kinézni, mintha az 50-es éveinket taposnánk.

Túlsúly

A nagyon nagy túlsúly hatására akár 8 évvel is többet mutathatsz, mint ahány éves valójában vagy. A túlsúly nem csak esztétikailag lehet zavaró, de az egészségre is igen káros hatással van. Ha 5-10 kilóval több vagy, mint amennyi kellene legyél, kérd ki egy szakember tanácsát, és kezdj bele egy életmódváltásba.

Fotó: Illusztráció/TLC

Öltözködés

Nagyon sok nő a 40-es évein túl drasztikusan megváltoztatja a ruhatárát, és elkezd úgynevezett “asszonyos” ruhákat hordani. A kényelmes, és mindent takaró ruhákat részesíti előnyben, ahelyett, hogy a megfelelő testsúly kialakítására koncentrálna, inkább megpróbálja eltakarni. A nem megfelelő, túl bő ruhák bizony öregítenek, és még egy pár plusz kilóval is megajándékoznak látszatra. Ne félj az életkorodtól, nyugodtan viselj világosabb ruhákat, és a számodra megfelelő méretet.

Hajviselet

A hajvágásra-, és ápolásra ajánlott minden életkorban maximális figyelmet fordítani, mert ez a legfeltűnőbb, amit először meglátnak rajtad. Egy jól eltalált frizura segítségével akár éveket is letagadhatsz az életkorodból, de sajnos ez fordítva is igaz.

Beszédmód

Próbáld megőrizni minél tovább a fiatalosságod, csak azért, mert már túl vagy a negyvenen, és van két-három gyereked, még nem kell úgy beszélned, mintha a saját nagyanyjuk lennél. Beszélj változatosan, ne panaszkodj, jajgass és fegyelmezz állandóan. Maradj laza és fiatalos!

Cipő

Negyven éven túl már eldeformálódhat kissé a lábad, dagadhat, itt-ott kinövések, bogok keletkezhetnek. Viselj mindig korszerű, kényelmes, de divatos cipőt. Ne a régi, elnyűtt cipőidet viseld, légy naprakész, lépkedj büszkén, hidd el, megérdemled a minőségi lábbelit. Hagyd a nagymamás lábbeliket másnak, egy tudatos nő soha nem húz méretes, minőségtelen papucsokat, csak azért, mert, hát az a legkényelmesebb.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!