Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Már javában zajlik az oktatás a tanintézményekben, ezzel együtt pedig beindult az otthoni szendvicskészítő gépezet. Azon túl, hogy minden reggel igazi kihívás, hiszen ki kell találnod, mit helyezz a két kenyér közé, hogy finom, változatos és ínycsiklandó legyen, még ott van a csomagolás is, ami gyakran beleragad a szendvicsbe. Ismerős a helyzet?

Ezért csomagold sütőpapírba a gyerek szendvicsét

Közülünk sokan az egyszerű, sima szalvétára esküsznek, azonban van más módja a tízóraik praktikusabb becsomagolásának! A textilszalvéták jelentik a legideálisabb megoldást – környezetbarát és könnyen tisztítható, ráadásul időtálló, ám míg be nem szerzel egyet, addig érdemes megpróbálkoznod a sütőpapírral.

A sima papírszalvétákkal az a gond, hogy könnyen átáznak a szendvicsbe tett zöldség levétől, vagy a zsiradékot szívják magukba, amitől a kisdiák rögtön könyökig piszkos lesz. Hozzátapadnak a kenyérhez, emiatt a szendvics nagy eséllyel landol majd a kukába, helyette pedig egészségtelen nasit töm magába a gyerek a sarki bódéból.

De akkor hogyan készítsd el helyesen a kisiskolásod tízóraiját?

Tedd a szendvicskéket az ételdobozba, de papírszalvéta helyett csomagold azokat sütőpapírba. Érdemes előbb félbe vágnod őket, hogy a gyerkőcöd könnyedén meg tudja osztani a legjobb barátjával. (Tudjuk, a gyerekek mennyire szeretnek csereberélni!) A sütőpapír nem nedvesedik át, míg a szendvics több órán át friss marad. A szalvétát pedig tedd mellé kéztörlőnek.

Amennyiben hideg szendvicskét csomagolsz, sajttal és zöldséggel, esetleg savanyúsággal, használj alufóliát vagy folpakot. Ezt a gyerek könnyedén ki tudja bontani, és nem koszolja össze magát. Ne feledd azonban a tízórait egy élelemzacsiba is beletenni, hogy ne sérüljön meg a csomagolás a táskájában. Az alufólia a gyümölcsöknek is ideális. Vágd ketté az almát, és tekerd be alufóliával, így nem barnul meg. Ráadásul az ezüst gömböcskének a kiskrapek sem tud ellenállni.

A sütőpapír a meleg szendvicsekhez tökéletes. A bécsiszelettel vagy hússal töltött szendvicseket, melyeket melegítve jobb elfogyasztani, érdemes sütőpapírba csomagolni. Ez ugyanis nem engedi át sem a zsírodékat, sem a szószt, amivel esetleg feldobod a falatokat. Ráadásul papírostól mehet a mikróba, amennyiben van erre lehetőség a suli étkezdéjében.

Végül pedig magadat se felejtsd ki!A gyorséttermi helyett, vagy az automatából megvásárolt, tartósítókkal telenyomott tízórai helyett inkább csomagold fel a kedvenc szendvicsedet, sütőpapírba tekerve, amit könnyen megmelegíthetsz az ebédszünetedben. Meglásd, jobban esik majd minden egyes falat!Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!