KezdőlapHobbyEzért érdemes mosogatószivacsot tartani a hűtőszekrényben!

Ezért érdemes mosogatószivacsot tartani a hűtőszekrényben!

-

Hogy mi lehet a haszna ennek a csöppet sem hétköznapi megoldásnak? Bár első hallásra kissé bizarrnak tűnhet, az alábbiakban soroljuk a módszer előnyeit!

Ahhoz, hogy megértsük, miről van szó, tudnunk kell, hogy ez a nagyon egyszerű megoldás meghosszabbítja az így tárolt gyümölcsök és zöldségek eltarthatósági idejét!

A friss gyümölcs és zöldség az egészség étrend egyik elengedhetetlen hozzávalója, de gyakran előfordul, hogy hosszabb ideig tartjuk a hűtőszekrényben, mint kellene.

Hogyan járjunk el a legjobb eredmény elérése érdekében?

A gyümölcs- és zöldségrekeszben elhelyezett három új szivacs hosszabb ideig tartja frissen a tárolandó termékeket. E célból, a szivacsokat a hűtőszekrényben lévő zöldség- és gyümölcsfiók alsó részébe helyezzük el. A szivacs így magába szívja a gyümölcsökből és zöldségekből kipárolgó és már fölöslegessé vált nedvességet, meghosszabbítva ezáltal a tárolási időt.

Amikor a szivacsok tele vannak vízzel, ez azt jelenti, hogy a hűtőszekrényben lévő páratartalom emelkedett, ilyenkor ajánlott kicserélni őket újakra, vagy egyszerűen kiszorítani.

Egyéb hasznos konyhai megoldások

Zsírtalanítsuk a konyhaszekrény tetejét szappanos vízben átitatott szivaccsal vagy speciális tisztító spray-vel. Tisztítás után helyezzünk a polcokra, méretre vágott papírlapokat, amelyeket ezt követően havonta cseréljünk.

Használjunk nedves szivacsot a nehezen elérhető helyek festéséhez az ecset helyett.

Írószer nyomai a kanapén vagy a függönyökön? Áztassunk egy szivacsot a tejbe és alaposan dörzsöljük át a foltot. Néhányszor meg ismételjük, és biztosan sikerrel járunk. A kárpiton lévő szöszöket nagyon egyszerűen és hatékonyan tisztíthatjuk, egy tiszta, nedves ruhával.

Kávéfolt a mosógépben nem mosható anyagokon. Tisztítsuk a kérdéses felületet meleg víz és bórax oldatában átitatott szivaccsal, majd töröljük szárazra. Ha szükséges, ismételjük meg. Szőnyegeken, kanapékon járjunk el a fentiek szerint, de használjunk ásványvizet.

Curry folt a mosógépben nem mosható anyagokon. Ugyancsak tisztítsuk a kérdéses felületet meleg víz és bórax oldatában átitatott szivaccsal, majd töröljük szárazra. Szőnyegekre: permetezzünk ásványvizet, majd töröljük le egy tiszta konyharuhával. Utána tisztítsuk 1 csésze ecet és 2 csésze víz oldatával.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet