Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A telefon szinte a kezünk elválaszthatatlan meghosszabbításává vált. Szinte mindenhez használjuk, például ha egy állásra akarunk jelentkezni, valamilyen információt keresünk, vagy éppen lakást keresünk. Valójában annyira az életünk részévé vált, hogy úgy érezzük, ha véletlenül elveszítjük, vagy összetörjük, az élet is teljesen megáll.

A telefon ébresztőóráját szinte mindenki használja, azonban ennek több káros hatása lehet, mint gondolnánk.

1. Ronthatja az alvás minőségét

Ez azért van, mert ha a telefon ott van mellettünk, képtelenek vagyunk ellenállni a kísértésnek, hogy lefekvés előtt végiggörgessük a közösségi oldalakat, vagy valamilyen más érdekességek után kutassunk. Ez azonban nemcsak az alvás időtartamát fogja lerövidíteni, de a telefon kék fénye is befolyásolhatja az alvás, vagy a szunyókálás minőségét, ezáltal rendellenességeket okozva.

2. Megzavarhatja a reggeli rutinodat

Ahogy azt már említettük, ha a telefon ott van a kezünkben, automatikusan elkezdjük ellenőrizni az üzeneteinket. Ez természetesen sokkal több időt vesz igénybe, mint amennyit eredetileg erre szántunk, és emiatt kapkodnunk kell az olyan reggeli rutintevékenységekkel, amik elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy jól induljon a napunk.

3. Nem biztos, hogy meghallod

Mivel nem olyan hangos, mint egy igazi ébresztőóra, könnyen meglehet, hogy észre sem veszed. Ezenkívül annyira megszoktuk már a telefonunk hangját napközben, hogy egyáltalán nem biztos, hogy képes felébreszteni minket egy mély álomból.

4. Lemerülhet az akku

A mobiltelefonok ébresztőórája nem működik, ha lemerül az akkumulátor, ezért, ha fontos dolgod van, és nem szeretnél elkésni, használj inkább hagyományos ébresztőórát. Még ha általában figyelsz is rá, hogy idejében feltöltsd a telefonodat, megtörténhet, hogy nem veszed észre lefekvés előtt, hogy az akku már merülőben van.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!