Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A legtöbb ember, amint meglát lakása falán egy pókot, egyből lecsapja, még akkor is, ha retteg a közelébe menni. Ez természetesen a kis ízeltlábú életének végét jelenti, pedig sokan nem is tudják, milyen fontos lehet ez a teremtmény.

Ezért ne ölj meg soha egy pókot sem az otthonodban!

Talán a legtöbben a kinézetük miatt tartanak a pókoktól, ám az otthonainkban feltűnő pókok többnyire ártalmatlanok, melyek legfeljebb csak a rossz helyre szőtt pókhálóval árthatnak nekünk.

És hogy miért is nem szabad megölnünk a házunkba tévedő pókokat?

A pókok, annak ellenére, hogy kissé bizarrnak tűnnek, nagyon hasznosak, ugyanis a házunkban található más bogarakat, rovarokat (szúnyogok, csótányok, legyek stb.) megeszik.

Ne öld meg, engedd ki a szabadba!

Ahelyett, hogy szétlapítanád a papucsod talpával, inkább engedd útjukra őket. Egy üvegpohárral kapd el, és a pohár tetejét egy papírlappal fedd le, míg szabadon nem engeded a természetben.

Ha legközelebb látsz egy pókot, jusson eszedbe, hogy mennyi szívességet tett már neked azzal, hogy felfalta a lakásodban található apróbb bogarakat, így nem érdemli meg, hogy kilapítsd.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!