Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Gondolkodtál már azon, hogyan biztosítsd otthonodban a pozitív energia áramlását? Nézzük, hogyan rendezzük be optimálisan a konyhánkat!

Ezért nem szabad a konyhában egymás mellé rakni a kályhát és a kagylót

Elsősorban nagyon fontos, hogy a hűtő, a főzőlap és a mosogatókagyló egymástól távol helyezkedjenek el. Azon kívül vigyázzunk arra, hogy ne tartogassuk a konyhaszekrényben a törött tányérokat és poharakat, mert ezek balszerencsét hoznak.

A vizuális harmónia érdekében, igyekezzünk meleg színeket használni a konyha falain, mint amilyen a sárga, a narancssárga, vagy a drapp.

Az ideális távolság a hűtő, a tűzhely és a mosogatókagyló között 2 méter, így évente 80 km teszünk meg a konyhában sürögve. Ha viszont csak 0,5 méterrel is növeljük ezt a távolságot, az évente általunk megtett távolság a duplájára, azaz 160 km-re nőhet.

Visszatérve a konyha berendezésére, igyekezzünk, hogy az ablakkal, vagyis a fénnyel szemben, a mosogatót helyezzük el, ha lehetséges. A kagyló mellett helyezzük el a mosogatógépet, így kényelmesen bepakolhatjuk az edényeket és a gép beszerelése is egyszerűbb lesz ez által.

A hűtőt igyekezzünk olyan helyre tenni, hogy amikor belépünk a konyhába, ne az kerüljön először a látóterünkbe, mivel nagy méretei következtében az lehet a benyomásunk, hogy a konyhánk igen kicsi. A mikrohullámú sütőt általában magasabbra szokták helyezni, ám csak annyira tegyük magasra, hogy kényelmesen tudjunk ki és betenni egy tál ételt. Tehetjük akár a konyha pultra is, hogy a gyerekek is használni tudják adott esetben, ám a hűtő tetejére való helyezése egyenesen tilos!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!