Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Miért használjuk szódabikarbónát a tojás főzése során?

Minden háziasszony által ismeretes jó néhány konyhai trükk, melyekkel könnyebbé teheti saját munkáját a konyhában. Ezt szeretnénk most kibővíteni egy újabb hasznos trükkel!

Bizonyára megfigyelhettük, hogy nem minden tojásról lehet főzést követően könnyen eltávolítani a héját, és ez a tojás frissességéből adódik. Hogy ezt megelőzzük, a főzés során adjunk a vízhez egy kiskanál szódabikarbónát, mely a friss tojás héját lúgosabbá teszi, és ez által könnyebben el lehet távolítani majd.

Hogyan készítsünk tökéletes főtt tojást?

Ellenőrizzük a tojás frissességét! Ha lemerül egy pohár víz aljára, akkor kellően friss a tojásunk.

Főzés előtt vegyük ki a hűtőből, hogy legyen szobahőmérsékletű.

Ha kemény tojást szeretnénk, főzés előtt tegyük pár percre hideg vízbe.

Lágy tojás esetén a főzés 3 percig tartson.

Hogy a tojások egyformán megfőjenek, öntsünk elegendő vizet az edénybe, hogy ellepje azokat.

Ha sokáig főzzük a tojást, a sárgája zöldes színű lesz, a fehérje pedig gumi állagú.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!