Nyáron sokkal több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, mint az év többi részében. Ez így nagyon jól is van, hiszen ilyenkor tudjuk a szervezetünk feltölteni a szükséges tápanyagokkal. Törekedjünk arra, hogy mindig szezonális, friss, és termelőtől vásárolt zöldségeket fogyasszunk.
Ne tároljuk otthon túl sokáig őket! A zöldségek, gyümölcsök hiába látszanak egy-két hét múlva is frissnek, már egyáltalán nem olyanok, mint amikor leszedték őket. Sajnos a legtöbb sokáig elálló élelmiszer frissességét a rengeteg tartósító- és vegyszernek köszönheti.
Ha lehetőségünk van rá, termeljük meg mi magunk zöldségeinket, gyümölcseinket. Ha a piacon vásároltunk, akkor, amint hazaértünk, tegyük a friss árut a hűtőszekrény zöldséges fiókjába. A hideg levegő biztosítja, hogy tovább megőrizzék frissességüket. Azonban egy dologra figyelnünk kell, mégpedig arra, hogy ne csapódjon le túl sok pára a fiókban. Ha túl nedves, vizes környezetben tároljuk a zöldségeket, gyümölcsöket, sokkal hamarabb megromlanak.
Most elárulunk egy szuper, és hasznos trükköt! Tegyünk a zöldséges fiókba két darab új mosogatószivacsot. Olyan példányokat válasszunk, melyeknek nincs dörzsis részük, csak szivacs. Ezek magukba szívják a nedvességet, így megakadályozzák, hogy a zöldségek a lecsapódott párában legyenek napokig. Arra vigyázzunk, hogy a szivacsokat időközönként mossuk át szódabikarbónás vízzel, és szárítsuk ki teljesen. Csak akkor tegyük vissza a fiókba, ha már egészen szárazok. Sőt, két-három hetente ajánlott teljesen új szivacsot tenni a régiek helyett.