Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Minden idők egyik legnépszerűbb gyerekeknek szánt édessége a Kinder-tojás. Alig létezik kiskrapek a földön, aki ne kóstolta volna. A Michele Ferrero által gyártott termék különlegessége, hogy a csokoládé mellett egy aprócska játékot is rejteget. Mégis, az édességet betiltották az Egyesült Államokban.

Egy régi amerikai törvény, melyet 1938-ban fogalmaztak meg, azt írja elő, hogy minden olyan édesség, ami ehetetlen részeket is tartalmaz, illegálisnak minősül az Államok területén. Hogy miért? Mert ezeket a gyerekek könnyen lenyelhetik, így akár komoly veszélybe is sodorhatják a kicsik életét.

„A Kinder-tojások éppúgy tiltottak, mint ahogyan a kábítószerek is.” – nyilatkozta Mike Milne, a U.S. Customs and Border Protection amerikai fogyasztóvédelem képviselője. Hozzátette, „amikor az ellenőreink tiltott árura bukkannak, kötelesek azt az utolsó darabig elkobozni”.

Ennek ellenére, a Kinder megpróbált rést találni az amerikai piaci törvények között, ezért külön csomagolta a csokoládét a játéktól, de mindhiába. A jogszabályt így sem sikerült megkerülnie. Aki mégis Kinder-tojást forgalmazna Amerikában, akár 2500 dollár pénzbírságot is kaphat.

A játékot tartalmazó édesség Chilében is tiltott, viszont teljesen más okokból. A dél-amerikai állam csomagolásra vonatkozó törvényeibe ütközik a Kinder, ugyanis Chile minden játékkal csalogató édességnek nemet mond, a gyermekkori elhízás megakadályozása érdekében.

Ki találta fel a Kinder-tojást?

A közkedvelt édesség William Salice nevéhez fűződik. Az olasz származású férfi 1960-ban lett a Ferrero cég alkalmazottja, és rövid időn belül a vállalkozás nagyfőnökének bizalmasává vált.

„A feltaláló a Ferrero, én csupán a kivitelező vagyok.” – nyilatkozta William Salice, valahányszor a Kinder-tojás eredetéről kérdezték őt, bár sokan azt állítják, az ő fejéből pattant ki az ötlet. Ugyancsak az ő hatáskörébe tartoznak a Ferrero Rocher és a Pocket Coffee közkedvelt bonbonok is.