KezdőlapHobbyEzt a növényt soha ne ültessük a kertbe, mert pusztító hatása lehet!

Ezt a növényt soha ne ültessük a kertbe, mert pusztító hatása lehet!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A kertészkedés számos kihívással jár, és sajnos, ha nem vagyunk eléggé körültekintőek, bizonyos növények tönkretehetik a kertünket. Többek közt ilyen az apró szulák is. Szerencsére több módszer is létezik, amely segítségével megszabadulhatunk ettől a növénytől.

Ez a mindent benövő gyomnövény nem csak azért káros, mert felkúszik bárhová, hanem azért is, mert elszívja a nedvességet a zöldségektől és más növényektől. Ráadásul meg is fojthatja őket.

Az apró szulák sokat elárulhat a talaj típusáról, mivel általában a nitrogénben gazdag talajt részesíti előnyben. Meg kell találni a megfelelő módszert, amely segítségével újra kiegyensúlyozott lehet a talaj szerkezete.

Mi tegyünk, ha beborítja a kertünket az apró szulák?

Válasszunk alacsony nitrogéntartalmú műtrágyát, vagy ültessünk hüvelyeseket, például zöldbabot a szulák szomszédságába, így vissza tudjuk szorítani a terjedését.

Hogyan lehet végleg megszabadulni ettől a növénytől?

Van néhány módszer, amellyel végleg megszabadulhatunk a szuláktól. Ezek közé tartozik a kézi kapálás. Mindössze annyit kell tenni, hogy közvetlenül a növekedés után vágjuk ki a növényt gyökerestől. Ideális esetben ezt 10 naponta meg kell ismételni. Egy kis türelem kell hozzá, de így végleg megszabadulhatunk ettől a növénytől.

A szakértő kertészek nagyrésze inkább azt a módszert választja, hogy szalmából, kenderből vagy faforgácsból álló talajtakaróval borítja a földet, ez pedig nagyrészt megfojtja a növényt, megakadályozza a növekedését.Az apró szulák valamiért nem szereti a körömvirág társaságát, éppen ezért szaporítsuk el a körömvirágot a kertben, ami nem csak mutatós, hanem nagyon egészséges gyógynövény is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet