Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Tusolás vagy egy kellemes fürdő után már el sem tudnánk képzelni az életünket egy pihe-puha fürdőlepedő nélkül. Mennyire jó érzés beleburkolózni, és szárazra törölni vele a testünket. Van néhány szabály, amit érdemes betartani annak érdekében, hogy puha nedvszívó és mégis mutatós fürdőlepedőt válassz!

Ugyanis a fürdőlepedő nem csak hasznos, hanem dekorációs elem is, válasszunk mindig olyan fürdőlepedőt, hogy színben találjon a fali- vagy a padlócsempével.

Mindig frottír törölközőt válasszunk, hiszen ez az anyag szívja a legjobban a nedvességet. Gyorsan magába szívja, és a külső felület, ami a bőrhöz ér egy darabig, száraz marad, vagyis nem kellemetlenül nedves. Miután végeztünk, akasszuk a törölközőt egy jól szellőző helyre vagy radiátorra, hogy minél hamarabb ki tudjon száradni teljesen. A legjobb, ha friss levegőn, a napon tudjuk szárítani.

A törölközők minőségét általában az anyag, a rost, a gyártás, valamint a vastagság határozza meg. Vásárláskor figyelembe kell venni ezeket a tényezőket, hiszen befolyásolják a törölköző élettartamát, és a minőséget is.

Nem mindegy, hogy milyen anyagú törölközőt részesítünk előnyben, leginkább a pamut szívja a nedvességet, viszont, ha igazán környezetbarátok akarunk lenni, akkor bambusz törölközőt vásároljunk.

A standard törülközők mérete: a törülköző mérete 80×150 cm; az arctörlő mérete 50×90 cm; a lábtörlő 50×70 cm. Ezek ideálisak lehetnek mind gyermekek, mind felnőttek számára. Figyeljünk oda a megfelelő méret kiválasztására, főleg, ha online vásárolunk.

A törölköző címkéjén általában a súlya is fel van tüntetve, ami pusztán azért érdekes, mert a kisebb súlyú törölköző könnyebben szárad. Ha olyan a lakásunk, hogy nem szellőzik túl jól, akkor semmiképp ne vásároljunk vastag, nehéz fürdőlepedőket, mert be fognak penészedni.

A nedvszívóképesség az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni, viszont ez már csak akkor derül ki sajnos, mikor hazavittük a törölközőt. Általában a pamut anyagból készült példányok jól szívják a nedvességet, mindenképp kerüljük a műanyag törölközőket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!