A kertészkedés sokak számára egy hobbi, pihentető tevékenység, a szabadidő kellemes eltöltése, míg mások számára a család friss és egészséges élelemmel való ellátásának egyik módja.
Ha viszont gazdag és finom termést szeretnénk élvezni, akkor feltétlenül meg kell tudnunk egy fontos praktikát: éspedig azt, hogy mit is szórtak nagyszüleink a paradicsomra, hogy édes és lédús legyen tőle. A több évtizedes titkot sokan még ma is használják, így most felfedjük mindenki számára!
Mit szórtak a nagyszülők a paradicsomra, hogy édes és lédús legyen?
Az elmúlt időben egyre többen döntöttek úgy, hogy elhagyják a várost, és a vidéki csendes életet választják helyette.
Hiszen ki ne szeretné a friss levegőt élvezni, miközben egy kis földterületet a saját kedve szerint ültethet be? Vannak, akik kertjüket virágokkal és szépen nyírt cserjékkel teli oázissá alakítják át, mások zöldség- és gyümölcstermesztésre használják a földet, melynek terméseivel a családot látják el!
Ha gazdag és ízletes termést szeretne élvezni, van néhány trükk, amely garantálja a biztos eredményeket, hiszen sokan évtizedek óta használják, nemzedékről nemzedékre örökölve ezeket a praktikákat.
És hogy milyen trükköt használtak nagyszüleink, hogy lédús paradicsomot kapjanak? Egy meglepően egyszerűt, melyhez csak egy összetevőre van szükségünk, és ez nem más, mint a szódabikarbóna!
Csak annyit kell tennünk, hogy szórunk egy kis mennyiséget ebből a fehér porból a talajra, ahová a paradicsom palántákat ültettük.
Mikor ajánlott öntözni a palántákat?
A növény egészségét, harmonikus fejlődését az öntözés módja is befolyásolja. A paradicsomot gyakran érinti a rothadás, és ez a betegség akár el is pusztíthatja a palántákat.
A szakemberek azt javasolják, hogy a kertben, amikor a talaj kiszárad, állóvízzel öntözzük meg növényeinket. Ugyanilyen fontossággal bír még a napszak is, amikor ezt a műveletet végezzük és ez nem más, mit a reggel.