KezdőlapHobbyEzzel a filléres módszerrel könnyedén távol tarthatod a csupaszcsigákat a kertedtől

Ezzel a filléres módszerrel könnyedén távol tarthatod a csupaszcsigákat a kertedtől

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A csigák és csupaszcsigák hatalmas károkat okozhatnak a kertben, de van néhány olcsó és hatékony módszer, amivel megszabadulhatsz ezektől a bosszantó kártevőktől.

Bár a csigák hozzájárulnak a komposztálási folyamathoz, előszeretettel táplálkoznak friss palántákkal, ezért komoly problémákat jelenthetnek, ráadásul valósággal ellephetik a kertet.

A Gardening on a budget Facebook oldalán a felhasználók több egyszerű és olcsó tippet is megosztottak a csigák és csupaszcsigák távoltartására, vegyszerek használata nélkül.

A csoport egyik tagja például a natúr nyers gyapjú, vagy abból készült gyapjú granulátum használatát javasolja, aminek szúrós, száraz felszíne kellemetlen a csigák számára, ezért elkerülik azt.

Ráadásul a gyapjú mulcsként működik a növények számára, amely csökkenti a nedvességveszteséget és elnyomja a gyomokat, és egyes hozzászólók szerint még a macskák távoltartásában is hasznos.

Ami pedig még jobb, hogy a gyapjú teljesen természetes anyag, ami idővel lebomlik, és tápanyagokkal gazdagítja a talajt a növények számára. A gyapjú mulcsot terítsük szét a növények körül, majd öntözzük meg alaposan, hogy megszívja magát vízzel és kitáguljon.

Egy másik felhasználó ugyanakkor a madarakat nevezte a legjobb kártevőirtóknak, és azt írta, rendszeresen szór szét madáreleséget a kertjében, hogy odavonzza a madarakat, amik aztán a csigákat és egyéb kártevőket is távol tartják.

Ezenkívül a tojáshéj illetve a sörcsapda is gyakori megoldások, amik szintén nem ölik meg ugyan a csigákat, de segítenek távol tartani ezeket a kellemetlen állatokat.

Az összetört tojáshéjat egyszerűen szét kell szórni a kertben, a sörcsapdához pedig be kell ásni egy edényt a földbe, és félig megtölteni azt sörrel. De a rézdrót vagy rézszalag szintén hasznos lehet a csigák ellen.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet