Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Minden háziasszony arról álmodik, hogy ruhái tökéletesen fehérek legyenek az idő múltával is. Azonban, biztosan te is észrevetted már, hogy pár hónap használat és mosás után a fehér zokni soha nem lesz már olyan, mint amilyen volt újkorában.

A klór és más különböző vegyi anyagokat tartalmazó fehérítőszer nem csak az anyagot roncsolja, hanem a bőrön keresztül felszívódva az egészségedre is káros hatással lehet.

Létezik néhány olyan természetes megoldás, amelyek segítségével könnyen újra hófehérré varázsolhatod a zoknikat, abroszokat vagy akár a kedvenc ruhádat, szoknyádat.

Használtál valaha már kálium-permanganátot fehérítés céljából?

Ha eddig nem próbáltad, most itt az ideje, hiszen nagyon egyszerű az alkalmazása, és ráadásul igen hatékony is. Tíz liter vízhez mindössze néhány kálium-permanganát kristályra lesz szükséged, keverd össze, és és ne ijedj meg, ha a víz enyhén rózsaszínes lesz tőle.

Vigyázz, ne használj túl sok permanganátot! Ehhez a keverékhez végül adagolj 200 ml folyékony mosószert, majd áztasd bele a fehér ruhákat.

Jól nyomkodd bele a ruhákat a permanganátos keverékbe, majd borítsd be háztartási fóliával a mosdótálat. Hagyd legalább 4-5 órán keresztül állni, de akár egész éjszaka is maradhatnak a ruhák ebben a keverékben. Majd, miután kiszedted, tedd be őket a mosógépbe, és mosd ki hagyományos módon.

Plusz tipp! A szódabikarbóna is nagyon hatékony fehérítő szer, ráadásul könnyen és olcsón beszerezhető! Keverj a mosószerhez 2-3 evőkanál szódabikarbónát, majd áztasd be 5-10 perce a ruhákat, utána mosd ki kézzel.

A hatékonyság növelése érdekében, nyugodtan kimoshatod még egyszer a mosógépben is. Ha nincs időd kézzel mosni, akkor tedd a mosógép fiókjába a mosószer mellé a szódabikarbónát, így garantáltan fehérebbek lesznek a ruháid.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!