KezdőlapHobbyEzzel az egyszerű trükkel könnyedén megtisztíthatod a zománcozott edényeket

Ezzel az egyszerű trükkel könnyedén megtisztíthatod a zománcozott edényeket

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A régi háziasszonyok tudták, hogy a zománcozott edényekben készül a legfinomabb étel. Napjainkban kezd újra divattá válni, a mai háztartásokban is előszeretettel használják.

A zománcozott edényekben nagyon jó főzni, azonban van egy hátrányuk, nehéz őket megtisztítani.

Ha rendszeresen használjuk a zománcozott edényeket, zsíros foltok, elszíneződések jelennek meg az alján, az oldalán, és nehezen tudunk megszabadulni tőle. A drótmosogató, durva szivacs vagy dörzsölő tisztítóanyag könnyen megsértheti a zománcot.

Van azonban egy egyszerű és olcsó módszer, amellyel könnyedén megtisztíthatjuk a zománcozott edényeket. A legjobb szövetséges az oxigén alapú fehérítőpor lesz, amelynek összetételében nyoma sincs klórnak.

Bármelyik lakberendezési boltban vagy internetes weboldalon megtalálható. Csak annyit kell tenni, hogy félig megtöltjük hideg vízzel a megtisztítandó edényt, és két evőkanál fehérítőt adunk hozzá.

Tegyük az edényt a tűzre, és várjuk meg, amíg a víz forrni kezd, és hagyjuk forrni körülbelül öt percig. Ezután öntsük ki a vizet, és töröljük át egy szivaccsal a zománcozott edény belsejét, látni fogjuk, hogy a foltok azonnal eltűnnek.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet