KezdőlapHobbyEzzel az egyszerű trükkel könnyedén megtisztíthatod a zománcozott edényeket

Ezzel az egyszerű trükkel könnyedén megtisztíthatod a zománcozott edényeket

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A régi háziasszonyok tudták, hogy a zománcozott edényekben készül a legfinomabb étel. Napjainkban kezd újra divattá válni, a mai háztartásokban is előszeretettel használják.

A zománcozott edényekben nagyon jó főzni, azonban van egy hátrányuk, nehéz őket megtisztítani.

Ha rendszeresen használjuk a zománcozott edényeket, zsíros foltok, elszíneződések jelennek meg az alján, az oldalán, és nehezen tudunk megszabadulni tőle. A drótmosogató, durva szivacs vagy dörzsölő tisztítóanyag könnyen megsértheti a zománcot.

Van azonban egy egyszerű és olcsó módszer, amellyel könnyedén megtisztíthatjuk a zománcozott edényeket. A legjobb szövetséges az oxigén alapú fehérítőpor lesz, amelynek összetételében nyoma sincs klórnak.

Bármelyik lakberendezési boltban vagy internetes weboldalon megtalálható. Csak annyit kell tenni, hogy félig megtöltjük hideg vízzel a megtisztítandó edényt, és két evőkanál fehérítőt adunk hozzá.

Tegyük az edényt a tűzre, és várjuk meg, amíg a víz forrni kezd, és hagyjuk forrni körülbelül öt percig. Ezután öntsük ki a vizet, és töröljük át egy szivaccsal a zománcozott edény belsejét, látni fogjuk, hogy a foltok azonnal eltűnnek.



Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet