KezdőlapHobbyEzzel gyorsíthatod fel természetes módon a zöld paradicsom érését

Ezzel gyorsíthatod fel természetes módon a zöld paradicsom érését

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A paradicsom érése néha komoly kihívást jelenthet, különösen nyár végén és ősszel, amikor a hőmérséklet csökken, és egyre kevesebb a napsütés.

A paradicsom éréséhez az ideális hőmérséklet általában 26 és 30 Celsius-fok között van, és a növények érzékenyek az alacsony hőmérsékletekre, így az érési folyamat lelassulhat, vagy akár teljesen leállhat.

De a kártevők is befolyásolhatják a termés érését, és tönkretehetik azt, amiért egész nyáron keményen dolgoztunk. Ezért fontos, hogy mindig odafigyelj ezekre a problémákra, és megtedd a szükséges megelőző intézkedéseket az elhárításukra.

Ha szeretnéd felgyorsítani a zöld paradicsom érését, van néhány hasznos és teljesen természetes módszer és trükk, amit kipróbálhatsz.

Így gyorsíthatod fel a paradicsom érését természetes módon

Az első fontos lépés a zöld paradicsom érésének felgyorsításához, hogy leszedjük a növényről, amikor nyilvánvalóvá válik, hogy az érési folyamat abbamaradt.

A begyűjtött termést nem szabad azonnal megmosni, mivel az elősegítheti a penész kialakulását. A legjobb, ha csak közvetlenül fogyasztás előtt mossuk meg a paradicsomot.



A zöld paradicsom érésének felgyorsítására egy egyszerű és hatékony trükk a banán használata. A banán által termelt etilén (vagy etén) egy olyan szerves vegyület, ami gyorsítja az érési folyamatot.

Ehhez egyszerűen csak keress egy kartondobozt, papírzacskót vagy egy fiókot, tedd bele a zöld paradicsomokat, majd helyezz melléjük egy vagy akár több banánt.

Zárd le szorosan a dobozt, papírzacskót vagy fiókot, hogy a banánok által termelt etilén bent maradjon. Ez a gáz hat a zöld paradicsomokra, és beindítja az érési folyamatot. Innentől kezdve már csak annyi a dolgod, hogy időnként ellenőrizd az eredményt.

Az érési folyamat körülbelül 1-2 hétig tarthat, de miután a paradicsom teljesen megért, ne tárold azt a hűtőszekrényben, mert az alacsony hőmérséklet miatt veszíteni fog az aromájából.

A szakértők azt javasolják, hogy az érett paradicsomot szobahőmérsékleten tartsuk, körülbelül 18 és 25 Celsius-fok között. A banán helyett ugyanakkor használhatsz almát is, a hatás ugyanaz lesz, mivel ez a gyümölcs is etilént termel.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet