Az avokádó nagyon ízletes, és magas tápanyagtartalommal rendelkezik, azonban elég rövid ideig áll el. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan lehet a legegszerűbben tartósítani. Ha egyszer hozzájutunk egy adag olcsóbb avokádóhoz, nyugodtan vegyünk belőle nagyobb mennyiséget, és tartósítsuk.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Nem muszáj túl érett példányt venni, ugyanis az sokkal hamarabb megromlik. Vásárolhatunk keményebb avokádókat is, és majd mi szépen beérleljük.
1. Vegyünk zöldebb, és keményebb példányokat, tegyük egy papírzacskóba egy banán vagy egy alma társaságába, 5 napon belül szépen be fognak érni szobahőmérsékleten.
2. Ezután vágjuk ketté, szedjük ki a magját, majd kanalazzuk ki a héjából az avokádó húsát. Ezután a húst tegyük vissza a héjába.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
3. Csepegtessünk rá néhány csepp citromot, hogy ne feketedjen meg.
4. Tegyük az avokádót egy légmentesen záródó zacskóba, és szívjuk ki belőle a levegőt.
5. Majd három napig tegyük a fagyasztóba.
6. Amikor kivesszük a fagyasztóból, nyomjuk meg kívülről a zacskót, és az avokádó könnyedén ki fog esni a héjából, ami eddig frissebben tartotta.
Hogyan lehet könnyebben meghámozni az avokádót?
Vágjuk ketté, majd egy késsel kissé vagdossuk be a húsát egy irányba, ezután ezzel ellenkező irányba egy kiskanállal kanalazzuk ki. Vegyük ki a héjából, majd ellenkező irányban, mint eddig szeleteljük apró darabokra. Ha nem használjuk el az egészet, cseppentsünk rá citromot, és csomagoljuk fóliába, majd tároljuk a hűtőben.