A háztartásban az egyik legfontosabb kellékünk a reszelő. Nagyon sokszor használjuk különböző zöldségek, gyümölcsök feldolgozásához. Ha azonban megkopott, életlenné válik, akkor csak a bajunk gyűlhet meg vele.
Nemrég hallottam egy igen okos tippet. Könnyen megszabadulhatunk a paradicsom héjától, ha félbevágjuk, és lereszeljük. Így a kezünkbe marad a héja, és külön pottyan a felhasználható húsos rész. Azonban ahhoz, hogy ezt, és az ehhez hasonló okos trükköket tudjunk alkalmazni, szükségünk van egy jó reszelőre.
Ha kikopott a régi reszelőnk, nem kell eldobnunk, könnyedén meg tudjuk élesíteni.
Mindössze csiszolópapírra vagy nem túl erős csiszolókőre lesz szükségünk hozzá. Dörzsöljük át a reszelőfelületeket, vigyázzunk, hogy közben ne nyomjuk túl erősen, különben eldeformálódhat a reszelőrész.
Ezt már olvastad? A serpenyő nyelén lévő lyuk nemcsak az edény felakasztására szolgál. Eddig nem tudtad, mi most megsúgjuk neked!
A másik megoldás lehet, ha egy körömreszelő segítségével élesítjük ki egyenként a “reszelőszemeket”. Ennek a módszernek egyetlen hátránya lehet, hogy kicsit macerásabb, több időt igényel, mint a csiszolópapíros élesítés.
Próbáljuk újraélezni a reszelőinket, ne dobjuk ki egyből!