Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Gondoltál már arra valaha, hogy aszpirint tegyél a mosógépbe? Furának tűnhet az ötlet, de érdemes kipróbálni. Az Aszpirin tabletta szinte egyetlen család gyógyszeres szekrényéből sem hiányzik. Azonban azon túl, hogy egy nagyon hatékony gyulladás- és fájdalomcsillapító, számos más praktikus dologra is felhasználható.

mosas

Arra eddig egészen biztosan nem gondoltál, hogy az Aszpirin az egyik leghatékonyabb ruhafehérítő lehet. Bizonyára ismerős a helyzet, amikor már minden bolti fehérítőt kipróbáltál, és így sem jön ki teljesen a fehér abroszból a csokifolt.

Ha azt gondolnád, hogy ez már inkább menjen a szemétbe, ne tedd. Próbáld ki inkább az aszpirines fehérítőt. Csupán néhány tablettára lesz szükséged, és látni fogod, hogy textíliáid, ruháid fehérebbek lesznek, mint eddig valaha.

Tegyél 4-5 tablettát egy kisebb tálka meleg vízbe, majd várd meg, amíg feloldódnak. Majd ezt az oldatot adagold hozzá az elszíneződött, vagy foltos fehér ruhákhoz. Hagyd, hogy legalább 8 órán keresztül ázzanak, de, ha időd engedi, akkor akár egész éjszaka is maradhatnak az aszpirines vízben. Ezután tedd őket a mosógépbe, és mosd ki a megszokott programon. A tablettákat teheted akár közvetlenül a mosógépbe is, de, ha előzőleg feloldod, akkor sokkal nagyobb a hatóerejük.

Az aszpirin savtartalma miatt az egyik leghatékonyabb ruhafehérítő lehet. A bolti, klóros szerekkel szemben az is nagy előnye, hogy úgy fehérít, hogy közben nem roncsolja az anyagot. A színes ruhákhoz soha ne használd, mert foltot hagyhat rajtuk. Ezek tisztítására a legjobb megoldás a citrom leve lehet, ez is hatásosan megszabadít a foltoktól.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!