KezdőlapHobbyFogta a félbevágott krumplit, felszúrta a villára, majd végigdörzsölte a grillen. Ezt...

Fogta a félbevágott krumplit, felszúrta a villára, majd végigdörzsölte a grillen. Ezt a trükköt neked ismerni kell!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Itt a kerti grillezések ideje, szinte nem telik úgy el hétvége, hogy ne sütögetnénk valamit a kertben. Ez azért is jó, mert nem lesz ételszag a lakásban, és sokkal kellemesebb kint a friss levegőn falatozni. Ahhoz, hogy finom falatokat süthessünk, vigyáznunk kell arra, hogy ne ragadjon oda a hús, hal, vagy zöldség.

krumpli-sutes

Erre a célra persze kitalálták már a grill spray-t, mely segítségével megakadályozhatjuk, hogy odaragadjanak a forró rácshoz az ételeink. Elsőre úgy tűnhet, hogy nagyon hasznos, hiszen egy fényes olajos réteget von a rácsokra, de sajnos számos káros vegyi anyagot is tartalmaz a spray. A forró rácsra fújva pedig még károsabb lesz . Válasszunk inkább egy sokkal egészségesebb megoldást.

Mellőzzük a zsíros, olajos kenegetést, és az egészségtelen grill spray-t. Fogjunk egy krumplit, vágjuk ketté, szúrjuk fel egy villára, és ezzel dörzsöljük át alaposan a felmelegedett rácsot.

A krumpli kissé sisteregni fog, ez jó, hiszen azt jelenti, hogy a belőle kijövő keményítő egy védőréteget képez a rácsokra, bevonja őket, és így megakadályozza, hogy süléskor odaragadjanak a húsok.

Nagyon egyszerű megoldás, és ráadásul teljesen természetes is, próbáljuk ki.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet