Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sok mindenre kell odafigyeljen az, aki új házat szeretne építeni, de mint minden komoly feladat első lépése a tervezőasztalnál kezdődik. És ha már tervezés, akkor érdemes profi tervező szakemberrel együttműködni, annak érdekében, hogy minden a helyére kerüljön a kivitelezés során.

Most összegyűjtöttük azokat a gyakori hibákat, amelyeket házépítés során szoktak elkövetni. Lássuk, milyen mulasztásokra hívják fel a figyelmünket a tervezők, amelyeket jó lesz elkerülni, ha házépítésben gondolkodunk.

1. Ha a tervezés során nem vesszük figyelembe a realitásokat

Ma már nem kell abba gondolkodni, hogy egy ház majd több generáció hajlékául fog szolgálni, mint régen. Napjainkban az élet eléggé dinamikus, olykor kaotikus, így csak azért nem kell nagy, több szobás házat építeni, hogy majd az unokák is ott fognak lakni. Saját igényeinknek megfelelő, és a valóságot alapul vevő házat építsünk.

2. Ha az építkezési költségeket elszámoljuk

Egy ház építése olykor több évig elhúzódik, és az árak nagy valószínűséggel feljebb kúsznak, ezért ha ma úgy gondoljuk, hogy a rendelkező összeg elegendő lesz egy ház felépítéséhez, lehet, hogy már 2-3 év múlva a pénzkeret kevésnek bizonyul.

3. Ha nem a megfelelő építőcsapatot bízzuk meg a feladattal

Nem szabad spórolni azon, hogy melyik építőcsapatot bízzuk meg házunk felépítésével. Persze, ebben is van rizikófaktor, de próbáljuk a lehető legjobb kivitelezőt, mesterembert kell felkérni, hogy vállalja el a nemes feladatot.

4. Ha nem vesszük figyelembe a ház tájolását

A konyha jó, ha keletnek néz, hiszen a reggeli napfény mellett esik a legjobban a kávé, a terasz, illetve hátsó kert, a tűzhely pedig jó, ha nyugat irányába néz, hiszen innen lehet megcsodálni majd a naplementét.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!