KezdőlapHobbyHa neked is ilyen ablakaid vannak, ezt a 2 dolgot tudnod kell....

Ha neked is ilyen ablakaid vannak, ezt a 2 dolgot tudnod kell. A szerelők mindig elfelejtik elmondani!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy ideje nagy divat lett a thermoplán ablak. Mindenki igyekszik kicserélni régi nyílászáróit egy biztosabb, és tartósabb darabra. Azonban, ha már thermoplánra adtuk a fejünk, fontos, hogy okosan használjuk.

thermoplan1

A szakemberek épp hogy beszerelik, és már futnak is tovább. A végső simításokat sem végzik el, nem, hogy tájékoztatást adjanak arról, hogyan spórolhatunk még jobban az ablak megfelelő használata által.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy az ablakokat legalább évente egyszer be kell olajozni. Az egymásra csúszó zárszerkezeteket finom gépolaj befecskendezésével kényeztessük, annak érdekében, hogy gördülékenyen működjön az ablak. Ahol a fém, a fémmel érintkezik, ott kenjük meg jól olajjal.

A másik fontos dolog, amiről biztos sokan nem tudnak, hogy az ablakokat lehet téliesíteni, és nyáriasítani. A nyíló rész oldalán található három imbusz fejű csavar, melyek az ablak bezárásakor odahúzzák a tokba az ablakszemet. Ezek nem szimmetrikusan vannak kialakítva, így egy bizonyos pozícióban jobban odahúzzák az ablakot.

thermoplan3

Télire úgy kell forgatni a csavart, hogy a vastagabb fele befelé álljon, ilyenkor sokkal jobban szigetel. Nyáron nem kell annyira szigeteljen, ilyenkor állítsunk a csavaron, hogy egy kis szellőzése is legyen a lakásnak. Az fentii képen láthatjuk, hogy hogyan néz ki a téli állás, és hogyan a nyári. Érdemes kipróbálni!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet