KezdőlapHobbyHogyan díszítsünk virágcserepet?

Hogyan díszítsünk virágcserepet?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az egyszerű kerámia, porcelán vagy műanyag cserepek fontos dísztárgyai lehetnek a lakásnak, csak egy kis fantáziára van szükséged. Kedved szerint díszítheted és szépítheted őket. Ezenkívül egy különleges ajándékként is szolgálhat számodra fontos személyeknek. Már csak el kell döntened hogyan szeretnéd kidíszíteni.

1 Színezd ki

Vásárolj több méretű ecsetet és néhány doboz festéket. Döntsd el mit szeretnél a cserépre rajzolni. Rajzolhatsz egyszerű rajzokat, mint például virágokat, tájképet, macskákat, kutyákat, vagy választhatsz egy vicces üzenetet, esetleg idézetet.

Vicces történetek is kerülhetnek a cserepekre. Erre viszont legalább két cserépre és egy jó ötletre van szükséged. Rajzolhatsz egy nőt és egy férfit, akik egymás fele mennek vagy két kiskutyát amint egy macskát kerget, esetleg egy kacsát amint két kis kacsa követi. Bármit rajzolhatsz, csak használd a fantáziád.

2 Díszíts szövettel

Látogass meg egy méterárust és kérdezd meg az eladótól vannak-e maradék vastag és színes szövetdarabkái. Figyelembe véve azt, hogy kis virágokra vagy kisebb darabokra lesz szükséged, nincs annak semmi értelme, hogy méterre vásárolj szövetet.

Miután beszerezted az anyagokat, rajzold ki a kívánt formát. Ezután vágd ki őket és ragaszd fel tetszés szerint. Utólag különböző kövecskékkel is díszítheted a cserepedet.

3 Szatén szalag és gombocskák

Ha egy egyszerűbb elrendezést szeretnél, választhatsz színes szatén szalagocskákat, amelyet a cserép köré köthetsz. Ehhez hasonlóan színes gombokat is ráragaszthatsz a cserépre vagy akár a szalagokra is.

4 Dekoratív gyertyák

Abban az esetben, ha nem szeretnél festeni, ragasztani és vágni van egy gyors és kevésbé nehéz ajánlatunk. Szerezz be néhány virág alakú gyertyát, helyezd el a cserépföldbe és gyújtsd meg. Ez a cserép bizonyára az összes vendéged figyelmét felkelti majd.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet