Az, hogy milyen edényeket részesít előnyben, miben főz vagy süt, az nagyjából a megszokástól vagy az otthoni mintától függ. Hiába reklámoznak újabbnál-újabb példányokat, sokan úgyis az otthonról örökölt lement zománcú edényeket részesítik előnyben. Ízlése válogatja, hogy ki milyen típusú edényre adja voksát, a lényeg az, hogy típusától és anyagától függően megfelelően használjuk őket.
A Római tál
Nagyanyáink ideje óta újra divatba jöttek a különböző cserépedények és a Római tál is. Rengeteg recept áll rendelkezésünkre, ha cserépedényben szeretnénk elkészíteni a vasárnapi ebédet. Próbáljuk ki, sokkal zamatosabbak lesznek, mint egy más edénybe, de vigyázzunk arra, hogy utána kicsit körülményesebb a megtisztításuk. Hátránynak tekinthetjük azt is, hogy nem használhatjuk mikrohullámú sütőben vagy a kályha tetején sem őket. Legelső használat előtt áztassuk be egy félórára hideg vízbe, majd töltsük fel vízzel, és öntsünk bele egy-két csepp olajat, majd tegyük be a sütőbe, és hagyjuk, míg a víz elpárolog.
Kedvencünk a jénai tál
Nagyon praktikus, hamar és könnyen elkészülnek benne az ételek, ám arra vigyázzunk, hogy sokáig tartja magában a hőt, és ne égjenek oda ételeink. Amikor kivesszük a sütőből, ne tegyük közvetlenül a hideg konyhapultra vagy hideg vízbe, mivel könnyel elpattanhat.
Szilikon forma
Minap egy üzlet polcán annyi szilikonformát láttam, hogy nem hittem a szememnek, hogy létezik ennyi fajta. Igencsak praktikus egy dolog, könnyedén használható, elmosható, és nem égnek benne oda a sütemények. Készíthetünk különböző desszerteket, süteményeket, muffint… stb. szilikon forma segítségével, de fagyasztóban is alkalmazhatjuk. Nagyon praktikusak, de időnként cserélni kell őket, mivel kilyukadhatnak. Ha azt akarjuk, hogy a sütemény masszája ne folyjon ki belőle, mielőtt a sütőbe tennénk, tegyük egy sütőlemezre és azzal együtt toljuk be a sütőbe.