KezdőlapHobbyHogyan tisztítsuk a kedvenc plüsseinket

Hogyan tisztítsuk a kedvenc plüsseinket

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Különösen kényes a kérdés, ha az embernek gyereke van, hiszen az aprónép képes a végsőkig harcolni, ha kiderül, hogy kedvenc pöttyös nyuszija épp a mosógépbe készül egy-két órára habfürdőt venni. Amellett, hogy megpróbáljuk játékosan elmagyarázni, hogy miért is kell a nyuszinak megfürödni, a másik megoldás nem más mint, hogy titokban, kimossuk a plüss tapsifülest.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A szakértők azt mondják, hogy túl gyakran nem szabad kimosni gyerekünk kedvencét, hiszen ha kissé piszkos is a játék, ez elősegíti az immunrendszer védekezési mechanizmusát, azaz a gyerek szervezete megtanulja, hogy milyen piszkok, kórokozók érkezhetnek a külvilágból.

Ha mégis mosásra kerül a sor, akkor tegyük be az „állatkát” egy párnahuzatba, és állítsuk kímélő programra a mosógépet. Kevés mosóport adjunk hozzá, és a legalacsonyabb hőfokot állítsuk be, mert senki sem szeretné, ha a plüssfigura két mérettel kisebb alakban jönne ki. A legjobb, ha a szabadban, szellős, napos időben hagyjuk kiszáradni, ha erre nincs lehetőség, akkor is mosógépünk szárítóprogramjának legalacsonyabb fokára tegyük a mutatót, hiszen az ilyen bundás anyagú textíliák akár el is olvadhatnak.

Egy másik megoldás, ha egy szemeteszsákba belehelyezzük a plüssmackót, majd pár kávéskanál szódabikarbónát szórunk bele, jól összerázzuk és hagyjuk 15–20 percig, hogy álljon. Utána ki lehet rázni, ha nem megy minden ki belőle, akkor ki is lehet porszívózni is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet