Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha a lakásodon neked is hőszigetelő nyílászárók vannak, akkor télen és nyáron át kell állítanod, hogy ezáltal biztosítsd az optimális szellőzést a ház falain belül.

Így kell beállítanod a termopán nyílászárókat a téli és nyári hónapokban!

Minden ablak, így a hőszigetelő is, időnként veszíthet a zárási, szigetelési képességéből. Előfordulhat olyan eset is, mikor a nyílászáró egyszerűen nem csukódik be rendesen, ilyen esetben az ablak bal felső sarkában, ahogy az alábbi videóban is látszik, egy imbuszkulccsal kell a beállítást elvégezni.

Érdemes az ablakok téli és nyári beállításait is elvégezni, hiszen nyáron fontos a szellőzés, télen pedig az a lényeges, hogy jól zárjanak az ablakok, így tartva bent a meleget.

Nyáron a szigetelő gumik lazábban feszülnek az ablakra, majd jön a téli, a kilincs fölött lévő állítócsavaron egy imbuszkulccsal négyet is kell tekerni, és máris téli üzemmódba kerültek az ablakok, így a hőveszteség is kisebb lesz. Majd ha jön a nyár, a csavaron lazítani kell és kész is a beállítás.

Érdemes rendszeresen olajozni is az ablakokat, a kilincseket, mert így sokkal több éveken keresztül megmarad a minőségi szigetelés. Ezzel kapcsolatban a szaküzletekben speciális kenőolajat is lehet kapni.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!